Kvalifikace do 1. ligy kadetek veleúspěšná !

V pátek 21. 4. 2017 jsme s družstvem žákyň odjížděli do Hradce Králové, kde se odehrávala jedna ze tří šestičlenných kvalifikačních skupin o 1. ligu kadetek. Z každé skupiny postupovaly pouze první dvě družstva. V kvalifikaci mohla nastoupit děvčata narozená po 1.7.1999, tedy o dva roky starší než naše borky.

TJ Sokol Česká Třebová II - VK Šanov Teplice 3:2  (18,17,-15,-22,12)

Kadetky z Teplic do kvalifikace z 1. ligy sestoupily. První dva sety vyhráváme, pak přijde uspokojení a prohraný druhý a třetí set. Vyhraný tiebreak v dramatické koncovce nám nakopává sebevědomí a ztráta bodu je pro nás ponaučení do dalších zápasů. Přeci jen nemáme tolik zkušeností s třísetovými zápasy.

TJ Sokol Česká Třebová II - TJ VK Dukla Liberec 1:3  (11,-19,18,11)

Družstvo soupeřek přijelo s očividnými ambicemi na postup z prvního místa. Výšková i věková převaha nad ostatními družstvy se nedala přehlédnout. V tomto zápase mají naše holky hlavní úkol - šetřit síly na odpolední klíčový zápas. V prvním setu dostává volno Sára, nahrávku oběhává Áďa. Do druhého setu jdeme do standardní sestavy a ejhle, vyhráváme. Čekají nás ale důležitější zápasy...

TJ Sokol Česká Třebová II - VSK Baník Sokolov 3:1  (18,16,-19,22)

V sobotu odpoledne nastupujeme proti děvčatům ze Sokolova, které hrají ligu kadetek třetím rokem. Výborně se nám daří obrana v poli a díky podpoře fandících rodičů se nám v útoku daří skládat neskutečné míče. Ve čtvrtém setu jde za stavu 22:22 na podání Áďa. Ještě že má nervy ze železa :-) V sobotu večer odjíždíme domů s dobrým pocitem, pořád je o co hrát.

TJ Sokol Česká Třebová II - TJ Lokomotiva Trutnov 3:1  (-23,9,24,0)

V neděli ráno byly ve hře o postup 4 družstva včetně Loko Trutnov. Hodně vyrovnaná a těžká kvalifikační skupina. Holky z Trutnova mají zkušenosti z ligy juniorek. Od rána se nám nedaří pořádně dostat do zápasu. Dlouho se rozehráváme, stále něco skřípe. Po fantastických míčích uděláme školáckou  chybu. Ve třetím setu prohráváme 10:2. Holky ale v pravý moment zabraly a koncovku dotáhly do vítězného konce. Pro zranění a nedostatečný počet hráček soupeřky ve čtvrtém setu zápas skrečují.

Připisujeme si důležité 3 body do tabulky. Jasný postupující je Liberec. O druhém postupujícím rozhodne náš poslední zápas:

TJ Sokol Česká Třebová II - TJ Slavia Hradec Králové 3:0  (22,18,20)

Finále jak z pohádky. Papírový favorit byl jasný - domácí družstvo nastupuje s reprezentační nahrávačkou, v posledním turnaji Českého poháru kadetek a juniorek se toto družstvo umístilo na pátém místě první osmičky. Soupeřky mají připravené šampaňské na oslavu postupu…Jenže, Sára na nahrávce předváděla neskutečný výkon, Natka s Verčou skládaly míče i z nemožných pozic, Áďa s Evou dostávaly soupeřky pod tlak těžkým servisem, Mářa měla 3 bloky na set, Lucka v poli byla vždycky na správném místě a tahounka Vendy složila na dvojblok poslední míč!  Video závěrečné výměny zde:

Ligu kadetek můžete zdědit nebo koupit, ale nejlepší je si ji VYHRÁT!!! Jak ukázala kvalifikace, tak 1. liga je nevyzpytatelná. Družstvům poskytuje dostatečně kvalitní zápasy pro hráčský růst, ale na druhou stranu je i zrádná v tom, že družstva, která na ni jakkoli nemají, naučí prohrávat. To ale není chyba hráček, je to o zodpovědnosti klubů a rodičů. Pokusíme se být na ligu připraveni tak, aby nás volejbal bavil i příští rok… :-)

Děkujeme za podporu fandícím rodičům a prarodičům, kteří přijeli v hojném počtu.

Hráčky: Lucka Farago, Sára Horská, Veronika Koubová, Barbora Koubová, Natka Kubátová, Martina Kubištová, Lucka Rybková, Adéla Říhová, Eva Šimková, Vendy Vomáčková

Trenéři: J a J Koubovi www.volejbalct.cz