Motokrosová Velikonoční neděle v Opatově


Tuto neděli se jel v Opatově jeden ze závodů seriálu Nova Cup v motokrosu. Blízkosti trati a slušného počasí využil i třebovský jezdec Denis Dvořák, aby v pauze mezi mistrovskými závody potrénoval a předvedl se domácím fanouškům.
Na startu kvalifikace i obou jízd následujícího závodu se společně sešlo přes třicet jezdců tříd MX1 a MX2 (450ccm a 250ccm). Očekávali jsme, že Denis bude ve své kategorii MX2 jen těžko hledat konkurenta a těšili jsme se na jeho souboje s jezdci na silnějších strojích.
Kvalifikace naše očekávání naplnila. Druhé místo za Michalem Votroubkem (čtyřnásobný mistr ČR, dvojnásobný mistr SK, vicemistr a mistr Evropy), který jel silnější motocykl MX1, zaručovalo slušné postavení na startu.
Jak se dalo čekat, mnohem zkušenější M. Votroubek si již v průběhu prvních kol vytvořil nedostižný náskok, který si pak jen po celou jízdu kontroloval. Denis bojoval o druhé místo s jezdcem třídy MX1 Erikem Provazníkem (mistrem a vicemistrem ČR v Supermoto), kterého  zhruba v polovině závodu krásným manévrem předjel a druhé místo si udržel až do cíle. Start do druhé jízdy byl skvělý. Denis se zařadil na třetí místo za oba své zkušené soupeře, kteří však měli ve druhém kole menší kolizi. Ta znamenala stop pro M. Votroubka. Na výborně jedoucího E. Provazníka však neměla vliv a ten s malým náskokem před naším jezdcem projel cílem jako první. Dvě druhá místa za mnohem zkušenějšími jezdci a také celkové druhé místo v součtu obou jízd bylo parádním zakončením svátečního odpoledne.
Ještě je třeba podotknout, že po přičtení bodů za druhé místo v kvalifikaci se Denis Dvořák dostal do celkového vedení Nova Cupu. Gratulujeme! Zveme tímto všechny příznivce motokrosu již tuto neděli do nedalekého Dalečína na MMČR, kde bude k vidění celá naše motokrosová špička, se kterou své síly poměří i Českotřebovák Denis Dvořák se svým týmem DD Racing. Držíme pěsti.
V. + M. Peterkovi