Fbk Orlicko-Třebovsko ovládlo Pardubickou ligu mužů 

14 let. Tak dlouho čekala mužská kategorie Fbk Orlicka-Třebovska na své celkové vítězství v ligové soutěži. Od doby vzniku klubu v roce 2003 se tak stalo vůbec poprvé, kdy se mužům podařilo vybojovat vysněný titul. V minulých letech si sice nejstarší kategorie zahrála i třetí nejvyšší ligu, postupovalo se však vždy ze druhých nebo třetích míst. Mistrem se OT stalo až v sezóně letošní.
Píše se 1.4. a při slunečné sobotě se tým mužů Orlicka-Třebovska vydává na poslední dva zápasy sezóny 2016/2017. V tuto chvíli má OT čtyřbodový náskok před hostitelskými Pardubicemi C. Místnímu klubu tak stačí jednou zvítězit, aby celou soutěž ovládl. A dle papírových předpokladů se tak mělo stát už po prvním střetnutí, kdy se Orlicku postavil rezervní tým Vysokého Mýta.  
OT šlo do zápasu s velkým odhodláním, což se potvrdilo hned v první třetině. Po několika spíše nervóznějších minutách, kdy se hra přelévala z jedné strany na druhou, se díky svému osobitému důrazu ve velkém brankovišti prosadil Pavel Petráš. Dva slepené góly v 8. minutě změnily skóre již na 3:0. Nejprve se trefil Tomáš Langer, následně Richard Mužátko krásnou přihrávkou pobídl ke skórování Filipa Chasáka. Ten se v těchto situacích nemýlí. Mužátko ještě ve 12. minutě našel na středu hřiště fantoma posledních zápasů Tomáše Langera, který přesnou střelou zvýšil už na 4:0.
Tímto se zdálo být již rozhodnuto. Lídr tabulky byl tento den velmi efektivní, což pokračovalo i následující třetinu. Naopak soupeř z Vysokého Mýta začínal více chybovat a Orlicku-Třebovsku se podařilo odskočit až na skóre 9:1. Postupně se trefili Langer, Mužátko, Dědek, Horák a Dryml.
11:1. Na těchto číslech se zastavila časomíra, kdy poslední gól vsítil Chasák po skvělé práci navrátilce do sestavy Davida Petráže. Oslavy mohly propuknout. Pohár pro vítěze Pardubické ligy A předal kapitánovi Richardu Mužátkovi symbolicky bývalý předseda týmu a současný florbalový hejtman našeho regionu Teodor Turay.  
„Jsem pyšný na kluky, že zvládli roli favorita a celou sezónu zakončili tímto povedeným zápasem. Během roku se nám podařilo vytvořit parádní atmosféru v kabině i na hřišti. Zkušení hráči jako Dědek, Chasák, Morkes, Cihlář a Mužátko se stali skvělou podporou pro mladé a opravdu šikovné kluky. Snad se nám na úspěchy podaří navázat i ve vyšší soutěži, byť nejspíše ve velmi obměněné sestavě,“ popisuje trenér týmu Ondřej Syrový.  
O vítězi celé sezóny bylo tak již rozhodnuto a druhý zápas proti Pardubicím se stal pouhou formalitou. Tým Orlicka-Třebovska domácímu celku nakonec podlehl 5:3. „Děkuji celému týmu za skvělé zápasy, které vyvrcholili v premiérovém titulu pro naší mužskou kategorii. Oslavy byly velmi bujné a pro některé se protáhli až do pozdních nedělních hodin,“ říká kapitán týmu Richard Mužátko. Nejproduktivnějším hráčem celé ligy se i přes svá četná zranění stal historicky nejlepší střelec klubu Michal Dědek.