Podhorský  čaroskok  2017                 

Tak nás to počasí zase pěkně vypeklo! Pátek sluníčko, vzduch voňavý, jaro jako malované. A sobota – hanba mluvit ! Ještě než zazvonil budík mě probudilo bubnování deště. Žádné ševelení, ale pořádný rachot to byl.
No – co se dá dělat. Žádné ,,poručíme větru, dešti...“ se stále nekoná, musíme brát, co je.
Tak jsme se v 7hod. sešli na cvičáku a dokončili poslední přípravy na naše závody – vyrovnali jsme  plakety , granulované krmivo Nativia ,tašky s dobrotami a tahadly pro vítěze, dokončili parkur a v 8,30 jsme zahájili rozeskákáním na krátké trati. Pejsani si tak vyběhali první odměnu – voňavé tyčky s kolagenem.
No a pak už se jelo naostro. Nebo na klouzavo ? Celé dopoledne propršelo a trávník se proměnil v rozbahněný ring. Však jsme podle toho všichni vypadali - psovodi připomínali rolníky z I. republiky dokončující předjarní práce a někteří čtyřnozí závodníci  se mohli s úspěchem vloudit do stáda černé zvěře. Myslím, že ten podfuk by žádný kňour neprokouk.
Kolem poledne se počasí umoudřilo – asi se mu zželelo štěňat, která byla na řadě. Bylo jich právě 6 – stejně jako krásných balíčků z veterinární kliniky U Nádraží.
S nimi odběhala i dvojice ,,na ruby“- pes dospělák a psovod  5letá Páťa.
Při vyhlašování vítězů jsme neopomněli vyzdvihnout nejen výkon malé Patricie, ale také nejstarších  psovodů (jednalo se o ženy, ale uznejte, že tvar ,,psovodkyň“ zní strašně !). 
Na všech našich letošních závodech budou právě senioři odměňováni z dotace Pardubického kraje , za kterou jejich jménem děkujeme. Poděkování samozřejmě patří všem  našim sponzorům : výrobci superprémiového krmiva NATIVIA, vet.klinice U Nádraží a prodejně U Farmářky.
Jako obvykle se závodníci sjeli z celé oblasti východních Čech. Vzhledem k počasí byla účast proti jiným rokům slabší, ale 54 týmů zase není tak málo.
Rozhodně si počasím závodníci ani doprovod nenechali zkazit náladu a mně nezbývá, než jim všem popřát mnoho krásných sportovních zážitků a přát si, aby se k nám ve dnech 1.-2.7. vrátili na další agilitění na Podhorce.
A protože jsme my, organizátoři, byli dost promoklí a spěchali jsme po úklidu placu domů do sucha a do teplíčka, nestihla jsem všem ani pořádně poděkovat.
Děkuji nyní všem - bez vás a vaší velmi dobré práce by závodníci neodjížděli spokojeni a vlastně by ani žádné další  závody nebyly .
Helena Chrastilová, ZKO Podhorka