Aktivity
ŠKOLNÍ DRUŽINY
Základní školy Nádražní v České Třebové

Konec školního roku se blíží. Počasí se nám již ustálilo a děti mají větší možnosti ke hrám na venku, v přírodě, na hřištích i na ulicích. Přimlouváme se za ně, abyste i Vy rodiče své děti podpořili ve všech aktivitách na čerstvém vzduchu. Ve školní družině se snažíme také co nejvíce prosazovat činnosti dětí venku.
Malá rekapitulace aktivit ŠD za poslední období. Příchod jara jsme podpořili vynášením Morany, kterou si děti samy vytvořily (Park Javorka). Za nepříznivého počasí jsme navštívili MĚSTSKOU KNIHOVNU a se zájmem se děti seznamovaly s prezentací titulů příjemnou paní knihovnicí. Návštěva KULTURNÍHO CENTRA na velikonoční výstavě nás inspirovala pro velikonoční tvoření. Také jsme nacvičovali hudební program na VELIKONOČNÍ TRHY (hra na klávesy, housle, flétnu, klarinet, zpěv), které probíhaly na naší škole. Nechyběly ani přírodovědné aktivity, kdy jsme poznávali rostlinky naší přírody. A abychom alespoň trochu potěšili babičky a dědoušky v DOMOVĚ DŮCHODCŮ, připravili jsme jim hudební vystoupení. Během besed v každém oddělení ŠD se zdravotnicí paní  Moláčkovou se děti cvičí v PRVNÍ POMOCI. Nezapomínáme ani na naše maminky, které jsme se snažili pobavit v tělocvičně ke DNI MATEK.
Školní družina má ještě rozšířené aktivity v oblasti sportu, kdy každý týden cvičíme v tělocvičně. Vedeme také kroužky sportovně-taneční se širším záběrem aktivit, dále pak kroužek stolního tenisu. Přírodovědný kroužek, při kterém poznáváme naše okolí a různé farmy, stáje a hřebčíny.
Co nás ještě čeká? Mimo jiné velká akce ŠD ke DNI DĚTÍ, ukázky HASIČSKÉ TECHNIKY HZS z Ústí nad Orlicí a pro děti velice oblíbená STOPOVANÁ.
Přejeme Vám příjemné letní dny.
Děti a vychovatelky ŠD ZŠ Nádražní, Česká Třebová

Oslava Dne matek ve školní tělocvičně

Přírodovědná soutěž                                                                              Návštěva Domova důchodců

               Velikonoční výstava                                                                        Velikonoční trhy a kavárna pro rodiče