Hokejbalistky obhájily titul vicemistryň republiky            


MČR žen - Letošní ročník MČR žen vyvrcholil finálovým víkendem, který se uskutečnil 13.-14. května 2017 na Zimním stadionu v Milevsku. V sobotu se v prvním hracím dni dohrávala základní část soutěže a v neděli už následovaly boje o medaile. Slavia pod vedením reprezentačního trenéra Karla Manharta si suverénním způsobem opět dokráčela pro další titul mistryň republiky. Zástupce našeho regionu Česká Třebová obhájila titul vicemistryň, na Svítkov zbyla stejně jako loni bramborová medaile, Autosklo skončilo opět na šesté příčce.
V prvním hracím dni na finálovém turnaji MČR žen v Milevsku dokázal největší favorit ženské ligy vedený reprezentačním trenérem Karlem Manhartem vyhrát všechny tři zápasy, byť ten první až po nájezdech, kde mu sebrala bod Česká Třebová, jenž překvapivě ztratila i dva body v nájezdech s Plzní, která však prohrála jak se Svítkovem, tak i nečekaně s Berounem. Svítkov pro změnu ztratil body v nájezdech s Pískem. I přesto, že Písek vyhrál všechny tři sobotní zápasy, tak na něj zbyl pouze boj o závěrečné umístění s Autosklem, Kelty a Kyjovem.
Druhý hrací den pak příliš napínavých okamžiků nepřinesl, neboť po prvním zápase bylo jasné, že titul v Milevsku znovu po roce obhájí hokejbalistky pražské Slavie a druhá skončí Lokomotiva Česká Třebová. V nejzajímavějším utkání v boji o bronzové medaile nakonec uspěly hráčky plzeňských Litic, které tak vystřídaly na bronzovém stupínku letos pátý Písek a pro Svítkov zůstala, stejně jako loni, neoblíbená čtvrtá pozice. Šesté skončilo po prohře s Pískem pardubické Autosklo a sedmou příčku vybojovali Kelti nad posledním nováčkem z Kyjova. Nejlepší obránkyní byla oceněná Lucie Rejlová (TJ Lokomotiva Česká Třebová) a nejužitečnější hráčkou Lenka Kolínková (HBC JTEKT Svítkov Stars Pardubice).
Konečné pořadí:
1. HC Slavia Praha
2. TJ Lokomotiva Česká Třebová
3. HBC Plzeň – Litice
4. HBC JTEKT Svítkov Stars Pardubice
5. HC ŠD Písek
6. HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice
7. SK Kelti 2008
8. HBK Kyjov
Michal Broulík (trenér TJ Lokomotiva Česká Třebová): 
„Do Milevska, na finále MČR, jsme už vyrazili v pátek, abychom měli klid a pohodu a mohli se připravit na první zápas se Slavií, kterou jsme chtěli porazit a pokusit se zabojovat o zlato. Zápas s lídrem skončil po základní hrací době 1:1. Musíme sportovně uznat, že sešívaní měli více ze hry a byli nebezpečnější, proto šli také do vedení. Vyrovnání přišlo necelé dvě minuty před koncem při hře 6 na 4. Nájezdy zvládl lépe pražský tým. V podstatě tento zápas byl pro nás takovým malým finále. Škoda, že se finále hrálo v sobotu dopoledne. Ve zbývajících utkáních jsme porazili Autosklo a smolně prohráli po nájezdech s Plzní, která ukázala, že se s ní musí počítat. Nicméně v sobotu večer jsme měli devítibodový náskok na třetí tým tabulky a stačil nám bod nebo jakákoliv prohra Litic, např. se Slavií, abychom měli jistotu stříbra. V neděli jsme neměli už v podstatě o co hrát, co se možného lepšího umístění týče. Oprostili jsme se od tlaku a chtěli jsme hrát uvolněně a už se jen bavit, ale holky nic nevypustily a nechtěly to jen "odchodit". Nejprve jsme vrátili porážku Plzni a následně jsme zvítězili i nad Svítkovem. Jak pro nás finále začalo, tak i skončilo, tedy zápasem se Slávií. V průběhu utkání bylo vidět, že Slávie díky širšímu a kvalitnějšímu kádru rozložila síly rovnoměrněji a zaslouženě nás porazila. S výsledkem jsme celkově spokojeni. Vybojovali jsme druhou příčku, stejně jako v loňské sezóně. Vždy je těžší obhájit než vyhrát. Celému týmu děkuji za skvělou sezónu. Jsem na holky pyšný. Je to skvělá parta bez výjimek a moc bych si přál, abychom za rok si mohli sáhnout na zlato."