Pozvánky do Kulturního centra           

11. května - KONCERT ONDŘEJE RUMLA


Kruh přátel hudby je v České Třebové zavedená značka. Abonmá vzniká již před prázdninami – a málokdy se mění. Přesto se to občas stane – především z důvodů nemoci. Tak tomu bylo i letos, kdy nemohl ze zdravotních důvodů přijet Boris Krajný. A ze zdravotních důvodů nebude moci proběhnout ani koncert Dobrý večer kvintetu, který se měl uskutečnit 11/5. Přijede však Ondřej Ruml jako sólista, který je také členem tohoto pěveckého seskupení....Myslím, že je na co se těšit!

Ondřej Ruml se narodil 21.8.1981 v Jablonci nad Nisou na Severu Čech. Hraje na banjo, klavír, kytaru.... Velice muzikální člověk se zálibou v jazzu, swingu, funky a bluegrass stylu. Jeho oblíbeným muzikálem je Johanka z Arku. Oblíbená píseň Don't Worry Be Happy (Bobby McFerrin). Nemá rád techno a jiné hardcorové styly. Má dva mladší bratry Dana a Tomáše. Matka Ludmila je ekonomka, otec Josef autolakýrník. Několik let žije s Doris Martinez, profesionální tanečnicí choreografkou a lektorkou, která se narodila na Kubě a založila v Praze vlastní taneční školu Doris Martinez y La clave de Osha.
S hrou na kytaru začal v 10 letech a začal navštěvovat soukromou hudební školu. O dva roky později se "zamiloval" do pětistrunného banja a začal chodit do školy hry na banjo v Jbc. Navštěvoval pražskou konzervatoř Jaroslava Ježka, zde také potkal nejlepšího učitele zpěvu, Vratislava Kadlece, který mu prý hodně pomohl. Do dneška bere inspraci z jazzového zpěváka George Majora. Jeden čas moderoval country pořad "Folkomotivy". Hrál v seriálu Zdivočelá země. Jeho první divadelní úspěch byl v muzikálu Daniela Landy "Tajemství" a dále ve španělské verzi Soukupovo muzikálu "Johanka z Arku", kde ztvárnil archanděla Michaela, putovali s představením po Španělsku a pro Ondřeje to bylo něco, jako krásný sen. Hrál na pětistrunné banjo v bluegrassové kapele "Modrotisk", byl členem pěvecké sekce funky seskupení "Top Dream Company".
Do povědomí se dostal v roce 2008, kdy se účastnil pěvecké soutěže X-Factor, kde skončil na druhém místě. Poté dostal velkou příležitost, když byl pozván na konkurz do lyrikálu Michala Horáčka a Petra Hapky Kudykam. Získal hlavní roli Martina. S panem Horáčkem Ondřej spolupracuje nadále a v roce 2012 bylo možno zhlédnout ve Švandově divadle projekt Český kalendář. Dále jsme Ondru mohli vidět v muzikálech Johanka z Arku (tentokrát již v roli Raimonda), Quasimodo aneb Kdysi se pro lásku umíralo, Hamlet The Rock Opera a nejnověji v muzikálu Daniela Landy Klíč králů.
Aktuálně vystupuje s František Kop Quartetem a BeatBurger Bandem.

V pátek 12/5 budou na velkém sále Kulturního centra oceněny osobnosti České Třebové za rok 2016. Jako dárek jim poté zazpívá své šansony Chantal Poullain! Ale není to pouze dárek pro oceněné. Lístek na tento koncert si může zakoupit také kdokoli z veřejnosti! Cena vstupného: 120,- Kč. Máte-li tedy rádi šanson, rádi Vás v Kulturním centru uvidíme. Večerem provádí (klasicky) Jan Čenský.
Chantal Poullain

Původem Francouzka se narodila v Marseille. Od útlého dětství se věnovala baletu a toužila po herecké kariéře. Po maturitě na gymnáziu krátce žila v Anglii a nakonec zamířila na studia Divadelní akademie ve švýcarské Ženevě. Zde také hostovala ve Státním divadle a měla namířeno za lepším životem do USA. Už měla údajně v kapse letenku, když její život navždy změnilo setkání s českým hercem a komikem Bolkem Polívkou. Byla to láska na první pohled a tak Chantal místo do Ameriky následovala své srdce do komunistického Československa.
V Čechách se za Bolka provdala a natrvalo se zde usadila. Zároveň pokračovala v divadelní dráze. S Bolkem cestovala po světě jako asistentka režie jeho vystoupení a příležitostně v nich i vystupovala. Později hrála také v Klicperově divadle v Hradci Králové a na pražských scénách Ungelt, Na zábradlí a činohře Národního divadla.
Objevila se také v několika českých filmech a televizních inscenacích. Za všechny jmenujme například ŠAŠEK A KRÁLOVNA, KOPYTEM SEM KOPYTEM TAM nebo KRÁL UBU.
V r.1989 se manželům Polívkovým narodil syn Vladimír, nedlouho nato se však vztah Chantal a Bolka rozpadl. Dnes žije Chantal stále svobodná v Praze. Je zakladatelkou a patronkou nadace Archa Chantal.