Co pro vás připravila knihovna na červen 2017                  

Upozornění pro návštěvníky knihovny  - uzavírka o prázdninách
Upozorňujeme na uzavírku celé knihovny od 1. do 9. července. Vracet knihy můžete do biblioboxu před knihovnou (Smetanova ulice). Děkujeme za pochopení.
Upozornění na mimořádné uzavírky dětského oddělení 
31. května - zavřeno 10 – 11 hodin  2. a 14. června – zavřeno celé dopoledne  7. června – zavřeno 10 – 11 hodin
Uzavírky jsou z důvodu konání projektu Knížka pro prvňáčka a besed pro školy. Výpůjčky můžete vracet na oddělení pro dospělé, kde můžete využít i dětský koutek pro děti. Děkujeme za pochopení.
 
Matyldino pohádkohraní  6. června od 16 hodin, dětské oddělení
Každé první úterý v měsíci probíhá od 16 hod na dětském oddělení Matyldino pohádkohraní.       Pro děti ve věku od 4 do 9 let je připravené vyprávění pohádek a příběhů s otevřeným koncem, který si zkusí samy domýšlet. Mohou se nechat unést svou fantazií, probudit představivost, naučí se lépe vyjadřovat a třeba se u toho  i společně zasmějeme. Zkusíme si k danému příběhu něco vyrobit a samozřejmě nebude chybět nějaká ta dobrota. Vstupné dobrovolné.
 
Zapař si s knihovnicí  1.6., 8.6., 15.6., 22.6., 29.6. (čtvrtek), 14 – 18 hod., Teenspace
Předveď ostatním svou oblíbenou hru na X-boxu, např.  Harry Potter nebo Dance, ale také na compu a nauč ji knihovnici.
 
Offline day – odpoledne plné deskových her a zábavy 5.6., 26.6. (pondělí) 14 – 18 hod., Teenspace
Vypneme compy, X-box, mobily, Wi-Fi a zahrajeme si různé deskové hry, např. Dixit, Česko junior, Twister, Ubongo, Double a spoustu dalších her, u kterých si budeme povídat a užijeme si společně odpoledne. Můžeš přinést i svou oblíbenou hru z domu a naučit ji hrát ostatní.
 
Pohádkový kvíz  12.6. (pondělí) 15 – 17 hod., Teenspace
Přijď si zahrát zábavný kvíz o pohádkových postavách a víc už vám neprozradím. Těší se na tebe Adéla.
 
Těšíme se na letní prázdniny 14.6. (středa) 15 – 18 hod., Teenspace
Přijď si vyrobit koláž na téma, co bys chtěl zažít o letních prázdninách. Těší se na tebe Adéla.
Více info: adela.voclova@ceska-trebova.cz.
 
Českotřebovský kohoutek 2017  11. června, 13:30 hodin, městský park Javorka

Na jubilejní 10. ročník festivalu pro celou rodinu v příjemném prostředí parku Javorka s bohatým programem se můžete těšit v neděli 11. června. Začátek hlavního programu je plánovaný na 13:30 hodin, je zdarma a bude probíhat v Bennewitzově pavilonu.
Hlavní program:
13:30 – 14:30 Bohatýrská pohádka, Divadlo Koráb
Děj pohádky vychází z ruských pohádkových příběhů. Vystupuje v ní bohatýr Olgoj, krásná princezna nebo strašlivý nesmrtelný Kostěj. Uvidíte loutky obrů v nadživotní velikosti, lišku Všudybylku a otočnou scénu, kterou namaloval Milan Houser.
15:00 – 15:30 T-Rex Show s Beruškou
Cvičená tyranosauří holčička, která se jmenuje Beruška. Poslouchá a plní různé úkoly, ráda se fotí, ale nesmíte ji rozzlobit. Dokáže i pěkně zařvat a má velké ostré zuby. Celým programem provází profesor Pazourek, seznamuje s rolí chovatele dinosaurů.
16:00 – 17:00 Pí-sni-čko-vá-ní s Majdou a Petrem
Magdalena Reifová a Petr Vacek vás pobaví v divadelním představení plném veselých scének         a písniček, určené všem divákům od tří let.
17:15 – 18:15 Sindibádova dobrodružství, Divadlo Koráb
Pohádka, u které se nezastavíte ani na konci, protože vás děj vtáhne do stavu trvalého snění, a to jak děti, tak dospělé. Hrají dva herci a nespočet všelikterých loutek a jiných hýbacích zařízení, které slouží k uvádění diváků do údivu. Tato pohádka je určena k zapomínání na všední starosti a působí stoprocentně. Odehrává se v orientálním světě a je napsána na motivy pohádek Tisíce a jedné noci.
Doprovodný program bude taktéž v parku Javorku a pro návštěvníky budou připravena stanoviště v podání sdružení Bacrie, jízdy na lodičkách, které zajistí vodácký oddíl skautského střediska Javor a skákací hrad. Nově si budete moci vyzkoušet také výpravná soutěžní stanoviště Divokého západu. Vstupné na jednotlivé atrakce doprovodného programu 20 – 100 Kč. Občerstvení zajištěno. Akce se koná za podpory města Česká Třebová a Pardubického kraje.
 
Další informace a aktuální otevírací dobu naleznete na webové stránce knihovna.ceska-trebova.cz nebo https://www.facebook.com/mekct/ Psát můžete na info.knihovna@ceska-trebova.cz  nebo volejte 732 756 827.