VOLEJBALISTÉ LUKÁŠ VAŠINA A RADIM ŠULC SE STALI MISTRY EVROPY

Úžasné, neskutečné, fantastické! Sen se stává realitou! Česká republika se stává novým evropským volejbalovým šampionem. Postarali se o to v neděli večer čeští kadeti, kteří zdolali po favorizovaném Rusku ve finálovém duelu na ME U 19 dalšího světového volejbalového giganta – tým Itálie 3:2. Po naprosto skvělých výkonech, tak na turnaji zcela po zásluze vystoupali až na stupínek nejvyšší. Bronz nakonec získali Turci. Takto psali české deníky o úspěchu, který se povedl této partě poprvé v historii pořádání ME.
Nás může těšit, že u tohoto historického úspěchu byli i dva hráči, kteří ještě donedávna oblékali dres našeho oddílu TJ. Sokola Česká Třebová II. a reprezentovali naše město. – Lukáš Vašina, který chodil na ZŠ Nádražní a Radim Šulc pocházející z Litomyšle. Ti se svými spoluhráči získali nejedno ocenění, medaile z republikových soutěží, ale i „Mistrovské tituly“ pro náš oddíl a město. Radim byl na šampionátu jako druhý nahrávač, a dobré výkony prvního nahrávače Piskáčka ho moc do hry nepustili. Lukáš byl naopak jedním z hráčů, kteří prošli ME v základní šestce, a byl základním kamenem k tomuto úspěchu. Teď musí kluci ustát svůj kousek slávy. Oba vystoupají na podium galavečeru volejbalu v pražském divadle Semafor, budou přijati ministryní školství a tělovýchovy, Radim i Lukáš byli přijati starostou a vedením města, Radim ve svém rodišti v Litomyšli, a Lukáš v České Třebové, v denících a webech vyšli i velice zajímavé rozhovory o jejich volejbalových začátcích a jejich budoucnosti.
Blahopřejeme a přejeme další volejbalový růst a splnění si dalších nejen volejbalových met. Oddíl má v současné době ještě v reprezentaci ČR U 17, O. Unzeitiga a P. Kašku a vychoval nebo oddílem prošli bývalí reprezentanti: B. Mikyska, M. Pakosta, J. Šiller, Z. Šmejkal, M. Vodička, M. Horáček, P. Zelený, J. Žáček, M. Chládek, T. Fila, P. Kolář, J. Kuliha, J. Mlčuch, D. Fořt a v extralize se uplatnili další hráči z českotřebovské volejbalové líhně. Další působí jako špičkový trenéři na úrovni reprezentací či extraligy: L. Vašina, J. Šiller, Z. Šmejkal, M. Džavoronok, A. Broulík