MMČR juniorů v motokrosu                      

Krásná Lípa nedaleko Chomutova byla toto pondělí  dějištěm druhého závodu MMČR juniorů v motokrosu. Nevlídné počasí, kamenitá trať a silní soupeři, to vše mělo prověřit i našeho jezdce Denise Dvořáka a jeho tým DD Racing. Po vydařeném představení z minulého týdne jsme s netrpělivostí čekali na jeho výsledky.
Kvalifikace, ve které Denis skončil na čtvrté pozici s minimálními odstupy naznačovala, že je "zaděláno" na skvělý závod.
Po tradičně slabším startu najížděl do druhého kola na sedmém místě. Jak jsme již psali, jeho silnou stránkou je bojovnost, díky které se postupně probojovával až na třetí pozici, a tu si od pátého kola až do cíle udržel za druhým D.Drdajem a v čele jedoucím domácím J.Terešákem.
Třetí příčka byla nejlepším umístěním, jakého Denis za dobu působení v tomto seriálu dosáhl.
Před druhou jízdou jsme stěží drželi na uzdě nadšení a krotili myšlenky na první stupně vítězů.
Po parádním startu získal třetí místo, pět kol se držel dokonce na místě druhém za bezchybně jedoucím D.Drdajem. V osmém kole Denise předjel J.Terešák, který doháněl drobné zaváhání na startu  a na záda se mu začal nebezpečně dotahovat čtvrtý v pořadí J.Mencl. Denis však jeho útoky ustál a do cíle si dojel pro další opravdu vydřené třetí místo. Součet obou jízd byl jednoduchý a znamenal první historické umístění Českotřebováka na stupních vítězů v této prestižní juniorské kategorii. Gratulujeme!!
Nemusím snad ani dodávat, v jaké náladě jsme se večer vraceli domů. Po druhém ze sedmi závodů mistrovství máme jezdce na třetím místě!
Zveme tímto všechny příznivce motokrosu na další závod, který se pojede v nedaleké Mohelnici již toto pondělí 8.5.. Přijeďte povzbudit Denise k dalšímu co nejlepšímu výkonu ve skvěle rozjeté sezoně.
                                                                                                                                                                                                                                V. a M. Peterkovi