Sváteční motokrosová Mohelnice           

Jak jsme již avizovali minulý týden, uskutečnil se dnes, v nedaleké Mohelnici, další závod Mezinárodního mistrovství juniorů v motokrosu. Ze všech pěti kategorií nás již tradičně nejvíce zajímala třída MX 2, ve které jezdí za svůj tým DD Racing  Třebovák Denis Dvořák.
Do kvalifikace nastoupilo jedenatřicet jezdců včetně kompletní špičky, tentokráte rozšířené o jezdce ze Slovenska v čele se skvělým R. Šikyňou.
Očekával se tvrdý souboj především mezi ním a vedoucím jezdcem celého mistrovství D.Drdajem.
Nejlepší startovní pozici si dle očekávání vyjel R.Šikyňa před J.Terešákem a D. Drdajem. Denis malinko zaostal za naším očekáváním, přesto sedmé místo dávalo šanci na pěkné umístění v samotné jízdě.
Start do závodu byl slušný a znamenal šestou příčku na výjezdu z první zatáčky. Velmi tvrdý souboj svedl při postupu na pátou pozici s J.Pachem.Jak jsme však u Denise zvyklí, ten se s tímto stavem rozhodně nesmířil a od poloviny závodu  již držel čtvrtou příčku přesto, že na něho zle dotíral P. Polák, který se teprve včera vrátil z juniorského mistrovství světa v Litvě.
Čtvrté místo v cíli jen potvrzuje vysokou kvalitu našeho jezdce.
Před startem do druhé jízdy  došlo k nečekanému selhání ze strany pořadatelů. Kvůli poruše kropicího vozu a vzhledem k velké prašnosti byly  druhé jízdy dvou kategorií, včetně MX 2, zrušeny! Problém, který bychom pochopili na závodech okresního přeboru nemá na akci takovéto úrovně místo. Pořadatelé byli drtivou většinou týmů označeny za amatéry a snesla se na ně vlna kritiky.
Pro našeho jezdce to však znamenalo dalších osmnáct bodů a upevnění si třetí příčky v celkovém pořadí tohoto mistrovství. Další závod se jede v jihočeské Kaplici 10.06.2017.
Rád bych ještě poznamenal, že v rámci tréninku jel Denis v neděli krajskou soutěž v Ledči nad Sázavou, kde skončil druhý za D. Drdajem a tento přebor zatím vede!
                                                                                                                                                                                                                 V. a M. Peterkovi