Městské muzeum Česká Třebová Vás zve na akce pořádané v červnu 2017


Stálé expozice: Dopravní křižovatky
Otevřeno denně mimo pondělí od 8 do 18 hodin  Výstavní budova městského muzea (Klácelova 11, Česká Třebová)
 
Semináře
Seminář pro začínající rodopisce 
Je určený zájemcům o poznání rodinných kořenů, a to zejména začátečníkům. Probíhá vždy 1. úterý v měsíci. Příští setkání se uskuteční v úterý 6. června 2017 od 17 hodin, tentokrát na téma Čteme kurent v němčině II. Cena každé lekce je 20 Kč (na lekci není třeba se předem registrovat).  Lektor: Mgr. Jana Voleská.
 
Seminář pro nejmenší návštěvníky muzea „Malý muzejník“
Je určen dětem od 5 do 12 let. Seminář probíhá vždy 2. úterý v měsíci. Příští setkání se uskuteční v úterý 13. června 2017, pro mladší děti (ve věku od 5 do 8 let) od 16 hodin, pro starší děti (ve věku od 9 do 12 let) od 17 hodin. V červnu  si děti vyzkouší práci hokynáře.  Cena každé lekce je 20 Kč (na lekci není třeba se předem registrovat).  Bližší informace podá lektorka semináře  Mgr. Radka Urbánková (urbankova@mmct.cz).
 
Seminář „Výtvarné umění v proměnách staletí“
Je určený nejširšímu okruhu zájemců o výtvarno, věnuje se přehledu slohového vývoje výtvarného umění evropského kulturního okruhu. V rámci jednotlivých slohových epoch bude přihlédnuto – vedle tvorby významných světových   i domácích představitelů – také k osobnostem a památkám našeho regionu. Seminář probíhá vždy 3. úterý v měsíci. Příští setkání se uskuteční v úterý 20. června 2017 od 17 hodin, tentokrát na téma K větší cti a chvále III.  Baroko v českém prostředí.  Cena každé lekce je 20 Kč (na lekci není třeba se předem registrovat).  Lektor: PhDr. Ludmila Kesselgruberová, Ph.D.
 
Seminář pro pamětníky staré České Třebové
Je určen pamětníkům starých českotřebovských zákoutí, lektor semináře promítne                  a okomentuje fotografie vybrané českotřebovské lokality. Seminář probíhá poslední úterý v měsíci. Příští setkání se uskuteční v úterý 27. června 2017 od 17 hodin, tématem bude Parník – 2. část.   Cena každé lekce je 20 Kč (na lekci není třeba se předem registrovat).  Lektor: Martin Šebela.
 
Vernisáž výstavy
Vernisáž výstavy s názvem Ano. Svatební obřady v proměnách dvou staletí se uskuteční ve čtvrtek 15. června 2017 od 17 hodin. Výstava potrvá do neděle 3. září. Návštěvníci se mohou těšit zejména na velkou kolekci svatebních šatů dokumentující proměny svatební módy v průběhu 20. století.  Program (nejen) pro rodiny s dětmi Sobota v muzeu proběhne 2. září 2017 od 15 do 16 hodin.
Chaloupka Maxe Švabinského v Kozlově                                            
Otevírací doba:  
červen - srpen: denně mimo pondělí 9 - 17 hodin                                                                           
září a říjen: soboty, neděle a svátky 12 - 16 hodin

Příměstský tábor – Dobrá  5!

Cestování za pěticí nevšedních osobností naší historie
Městské muzeum Česká Třebová pořádá příměstský tábor pro děti od 8 do 12 let, a to v termínu od 10. 7. do 14. 7. 2017.
První den strávíme v České Třebové (nejen) v muzeu, každý další se pak vydáme na cestu do muzeí v Litomyšli, Holicích, Poličce a Ústí nad Orlicí. Děti čeká program, prostřednictvím kterého lépe poznají určitou významnou osobnost spjatou s historií daného města. Dále jsou pro ně připraveny hry, soutěže, vycházky a v případě příznivého počasí návštěvy koupališť. Během týdne si účastníci postupně vytvoří komiksový cestovní deník, ve kterém zachytí své zážitky. Cena 1300 Kč zahrnuje jízdné, vstupné do muzeí a doprovodné programy, teplé obědy, pitný režim, pojištění, pedagogický doprovod a potřebný výtvarný materiál.  Kapacita omezena! Přihláška a podrobnější program ke stažení na webových stránkách muzea www.mmct.cz nebo na telefonu 731 516 327 – Bc. Veronika Fadrná.

Informace o akcích Městského muzea Česká Třebová naleznete i na webových stránkách muzea www.mmct.cz  a na  facebooku  https://www.facebook.com/mmctcz