ČESKOTŘEBOVÁK MAREK PAKOSTA SE STAL PŘEDSEDOU ČVS

A VYSTŘÍDAL TAK DOSAVADNÍHO PŘEDSEDU ZDENKA HANÍKA


O víkendu se v kongresovém centru v Pražském hotelu Olympik konala volejbalová volební konference, která se koná jednou za čtyři roky. I českotřebovští měli na tomto pro volejbal důležitém setkání dva své zástupce. Na post předsedy ČVS podal kandidaturu českotřebovský rodák, úspěšný volejbalista reprezentant a podnikatel Marek Pakosta. Do výboru kandidoval Lubomír Vašina.  Konference oba naše kandidáty schválila do výboru ČVS, který schvaloval nového předsedu na nové čtyřleté období.

Po hodině odpočinku zasedl poprvé nově schválený výbor, který na svém zasedání schvaloval nový rozpočet a doplnění stanov. Nejzásadnější procedurou byla však volba nového předsedy svazu. V prvopočátku kandidovalo na tento post pět kandidátů. Ve svém závěru nakonec proti sobě nastoupili dva vynikající hráči a bývalí reprezentanti Marek Pakosta a Jiří Popelka. Hned v prvním kole zvítězil tím nejtěsnějším rozdílem. Poměr hlasů: Marek Pakosta - 34, Jiří Popelka - 31, 2 hlasy byly neplatné. 

Předsedou ČVS se stal Marek Pakosta, který v úvodním proslovu nabídl poraženému kandidátovi pozici prvního místopředsedy, kterou Jiří Popelka přijal.

FOTO: PŘEDSEDA ČESKÉHO VOLEJBALOVÉHO SVAZU - MAREK PAKOSTA

"Děkuji za zvolení do nové funkce a budu se snažit vás nezklamat," uvedl krátce po zvolení Marek Pakosta.
Poté přednesl návrhy na jmenování členů Správní rady ČVS. Všechny byly členy výboru schváleny. 

Nově zvolení členové Správní rady:

  • Jiří Popelka - 1.místopředseda
  • Zdeněk Haník - místopředseda
  • Jiří Zemánek - člen
  • Josef Beneš - člen
  • Jan Diviš - člen
  • Martin Gerža - člen
  • Pavel Zeman - člen
  • Petr Juda - člen
  • Vít Mařík - člen
  • Roman Macek - člen
  • Radek Hacaperka - člen
  • Petr Beneš - člen
  • Michal Provazník - člen

Jan Štokr a Michaela Mlejnková

nejlepšími volejbalisty roku 2016/2017

Páteční večer 12/5 patřil v pražském divadle Semafor nejlepším tuzemským volejbalistům, trenérům, oddílům a rozhodčím za uplynulou sezónu. Již tradiční slavnostní volejbalovou akcí provázel známý moderátor Petr Svěcený, který společně s dalšími významnými hosty dobře pobavil zaplněné pražské divadélko. Během večera bylo předáno vítězům ocenění hned v patnácti kategoriích, pocty se dočkali ale i další osobnosti a týmy, jako např. čerství vítězové evropského šampionátu do 19 let – kadeti České republiky pod vedením trenéra Jiřího Zacha. Tradičně nejočekávanějším bodem bylo vyhlášení nejlepšího volejbalisty a volejbalistky sezóny 2016/2017. Jimi se stali Jan Štokr a Michaela Mlejnková.  Poslední den ve své funkci prožil i předseda Českého volejbalového svazu Zdeněk Haník, jenž poděkoval všem za důvěru i spolupráci a novému předsedovi, který byl pak zvolen v sobotu 13/5 , popřál mnoho úspěchů v jeho nové pozici.

Cenu pro nejlepší volejbalisty české UNIQA extraligy získali kladenský Filip Křesťan a ostravská Petra Kojdová. Trenérem roku v kategorii mužských družstev se stal kouč stříbrného medailisty Kladna - Milan Fortuník. V kategorii o nejlepšího trenéra ženského výběru pak zvítězil reprezentační kouč a lodivod Ostravy Zdeněk Pommer mladší, který v anketě triumfoval rovněž v loňském roce.

Ve světě beachvolejbalu si pro cenu o nejlepší mužský pár přišli mladé naděje tuzemského beache Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem, ženskou kategorii pak ovládly účastnice Olympijských her v Riu de Janeiru Markéta Sluková a Barbora Hermannová. Mezi chlapci uspělo duo Matyáš Džavoronok/Jiří Sedlák, v dívčí kategorii pak dvojice Martina Maixnerová/Marie Sára Štochlová.

Ocenění převzal také Jan Malina, který zvítězil v kategorii o nejlepšího trenéra družstva chlapců. V dívčí kategorii pak zaplněné divadlo Semafor vzdalo hold brněnskému Eriku Nezhodovi.

Nejlepším mládežnickým oddílem chlapců bylo vyhlášeno, stejně jako v loňském roce, ČZU Praha, v dívčí kategorii pak zvítězilo brněnské Královo Pole. Oceněn byl také Martin Hudík, který ovládl, stejně jako v předchozích dvou ročnících, kategorii rozhodčích. Speciální cenu získali také Zdeněk Groessl, za jeho celoživotní poctivou a obětavou práci v oblasti volejbalu, a beachvolejbalisté Martin Tichý a Jindřich Weiss, kteří obdrželi cenu fair play.

(www.cvs.cz)