SKI TEAM hodnotil uplynulou sezónu 2016/2017             

Poslední trénink na lyžích se uskutečnil od středy do soboty 26. - 29.4.2017 opět  na Stubaiském ledovci. Podmínky k lyžování byly oproti minulým rokům podstatně jiné. Místo ideální tvrdé pisty bylo na tratích více než půl metru čerstvého prachového sněhu a ani rolby, které výjimečně upravovaly tratě za provozu, nebyly schopné udržet tratě v ideálním stavu. Většina z nás proto v odpoledních hodinách využila možnosti jezdit mimo vyznačené tratě ve volném terénu a zcela jistě to přispělo k vylepšení lyžařských dovedností účastníků soustředění.
Ke dni 30.4.2017 má spolek 41 členů, z toho 6 dětí se připravovalo na závody v příštím  roce. Většina z těchto  dětí již v letošním roce odjela 1 až 2 závody. Dalších 17 členů se zúčastňovalo závodů ve všech kategoriích na různých závodech od nejmenších až po Masters.
V pátek 12.5.2017 se ve SKIAREÁLU Šacberk u Jihlavy uskutečnilo slavnostní vyhlášení Lyžařského a Alpského poháru Vysočiny. Ceny předával primátor města Jihlava, starosta města Havlíčkův Brod a  organizátoři seriálu závodů. Po zahájení slavnostního ceremoniálu všechny přítomné, díky telemostu pozdravil a všem popřál do další sezony hodně úspěchů Ondra Bank. Současně se omluvil, že se nemůže zúčastnit,  protože na ledovci Kaunertal  připravuje Ester Ledeckou na další sezónu. Ze SKI TEAMU  byli vyhlášeni mezi 6-ti nejlepšími v nejprestižnějších kategoriích dospělých v ženách, mladší juniorka Zdeňka Hicklová, která obsadila  2. místo skvělými výkony a výsledky v jednotlivých závodech (2 x 3. místo, 2 x 2. místo a jedenkráte 1. místo) a  Hicklová Zdeňka starší 4. místo z 27 hodnocených. Juniorka Hájková Kateřina, přestože odjela pouze 3 závody z 5-ti, obsadila celkově 9. místo. V kategorii muži, Milan  Hickl, který se po roční přestávce vrátil zpět k závodění, skončil celkově na  2. místě díky vyrovnaným výkonům v jednotlivých závodech  ( 2.,3.,5.,11. místo ) , junior Petr Stolín skončil celkově na 4. místě, Potštejnský Tomáš na 22. a  Říha Tomáš na 26. místě z 64 hodnocených. V předžácích Dominik Navrátil obsadil celkově 7. místo z 32, v mladších žákyních Kamila Hamplová, která dokončila pouze 2 závody, skončila na 11 místě z 24 hodnocených a stejně tak i Říhová Adéla ve starších žákyních, která celkově obsadila 10. místo.
V seriálu SKISERIE Masters a U18 OPEN při odjetí 6-ti z 18-ti závodů získala Hicklová Zdeňka starší      2. místo, Dostál Oldřich 7. místo a z U 18 OPEN Hickl Milan 5. místo.
Více na http://www.skiteamct.cz                                                                                 Dostál Oldřich