Českotřebovský deník 153/2017 (4/6)  
Záležitostí stavby v blízkosti rotundy
se bude zabývat zástupce veřejné ochránkyně práv

Problematickou  stavbou domku u rotundy sv. Kateřiny v České Třebové  se začal zabývat JUDr. Stanislav Křeček, zástupce veřejné ochránkyně práv. Příští týden v úterý, tj. 6. 6. 2017 se na místo přijede podívat osobně, bude jednat na stavebním úřadě a také s hejtmanem Pardubického kraje Martinem Netolickým. JUDr. Křeček rovněž projevil zájem setkat se zástupci občanské společnosti, kteří formou petice projevili nesouhlas s předmětnou výstavbou.
 Daruji dětskou autosedačku "vajíčko" zn. Chicco. Modrá, nehavarovaná málo použitá, v dobrém stavu. Tel 603 203 379
 
Noc kostelů v Semaníně

Náš kraj očima našich Němců je výstava obrazových tabulí o kultuře a dějinách části našeho kraje, dobově zvaného Hřebečsko, které připravilo Schönhengster Heimatmuseum v Göppingenu.
Tabule mají český i německý komentář a dokumentují, jak svůj rodný kraj vidí naši Němci v současnosti, tedy mnoho desetiletí poté, co ho opustili. Instalovca á výstava je také příspěvkem k vzájemnému sblížení a poznání. Výstava bude poprvé otevřena 9.6. v rámci akce Noc kostelů a potom o víkendech až do 9. září,  vždy v pátek 132 - 17 hodin, o sobotách a nedělích od 9 do 17 hodin. V ostatní dny po telefonické domluvě na telefon číslo 608  731 830. Pořádá Pro Semanin z.s. prosemanin@seznam.cz.
http://www.obecsemanin.cz/obec-239/o-obci/kostel-semanin/
https://www.facebook.com/david.smycka/posts/1548839795140307?pnref=story   Plakát výstavy najdete ZDE
 
Prodám družstevní byt 1+1 v České Třebové ulice ve Vilách. Klidné místo kousek od obchodního centra. Zvýšené první patro, tři byty ve vchodu. Nová koupelna a plastová okna. Sklep, společná půda. Zahrádka, možnost parkování. Cena dohodou. Kontakt 603 796 729

Vysoké Mýto otevřelo ráj pro bikery

Bikeři mají již celý květen otevřen areál trailových tratí ve Vysokém Mýtě na Vinicích, dobře slouží. Jsou zde asi dva kilometry trailových tratí v lesním porostu. Areál na Vinici byl vybudován s 50% dotací Pardubického kraje bez velkého humbuku. Město Vysoké Mýto chce v budování areálu pokračovat, opět s podporou Pardubického kraje.  Současný areál má být rozšířen  o tzv. pumptrack i výběhové schody s rampou.  Pumptrack, je dráha určená k dovednostní jízdě prakticky bez šlapání, při které cyklista přenáší váhu a "pumpuje" tlumiči  bicyklu, čímž vzniká poměrně rychlá jízda. V Mýtě mají také záměr na vytvoření venkovní tělocvičny. Fitness prvky v nejprudším svahu doplní výběhové schody s rampou. Peklák tedy má ve Vysokém Mýtě konkurenci, jak se zdá, tak funguje dobře. Vysokomýtský starosta si přitom v Orlickém deníku libuje, že lze tento areál postavit za poměrně malé peníze.
Dlouhodobě pronajmu byt 3 + kk v rodinném domě se zahradou a bazénem v České Třebové
Telefon 736760200

Muzejní noc 27/5 odstartovala letní turistickou sezónu v chaloupce Maxe Švabinského v Kozlově. Slavnost se moc povedla, všichni chválili. 
 
Jak se ukázalo, zde nebude pouze sezóna turistická. Dnes v sobotu 3. června 2017 poskytla chaloupka a její zahrada azyl také velké skupině svatebčanů.  Novomanželé Gábina a Lukáš si zde řekli  ANO, na cestu do života je vypravil hejtman Martin Netolický. 
Tím byla v Kozlově zahájena také další  svatební sezóna, uvidíme, zda  bude novomanžele ještě následovat někdo další. Prostředí je zde opravdu kouzelné, zvláště když se vydaří počasí tak dobře, jako první červnovou sobotu...

AQUAPARK ÚSTÍ N.O. V PROVOZU
 První červnovou sobotu 3. 6. 2017 byl otevřen Aquapark v Ústí nad Orlicí. Původně bylo zahájení provozu plánováno až na 10. 6, ale zejména díky velkému pracovnímu úsilí našich zaměstnanců v úseku Rekreační služby, se podařilo připravit areál Aquaparku pro otevření již o týden dříve. Každoročně technická příprava Aquaparku je náročná a závisí na odstranění vzniklých poruch a závad v průběhu zimního období, na výsledcích vzorků vody a mnoha dalších faktorech, což všichni zúčastnění perfektně zvládli a za dobrou práci jim děkujeme. Vlastní otevření areálu i jeho následný provoz je významně ovlivněno počasím, které se nedá dlouhodobě předvídat. Současné teploty jsou příznivé a proto se městská společnost TEPVOS rozhodla Aquapark otevřít, i s vědomím, že v dalších dnech může dojít z důvodu nepříznivého počasí k jeho přechodnému uzavření.
Orlickoústecký letní Aquapark je umístěn v zeleni na okraji města, poblíž řeky Orlice. Nabízí tobogán, kamikadze skluzavku, vodní chrliče, vodní hřib, hřiště pro plážový volejbal, vodní fotbal, aquazorbing, motorové i šlapací lodičky a dětské hřiště. V sousedství aquaparku lze využít rovněž minigolfové hřiště a Hřiště pro všechny, kde je možné hrát míčové sporty. Věříme, že v letní sezóně 2017 najdou slunce a odpočinek v Aquaparku malí i velcí návštěvníci.
Od 1. 6. 2017 byla v Krytém plaveckém bazénu v Ústí nad Orlicí otevřena letní terasa a zároveň  po celý červen bude PRODLOUŽENÝ VSTUP (3 hodiny za cenu základního vstupného na 1 hodinu). Pozn.: Terasa bude otevřena v případě příznivého počasí a při teplotě vzduchu nad 24°C. Těšíme se na Vaši návštěvu..
 
Příměstský tábor s atletikou pro děti

O prázdninách 2017 pořádáme 4. ročník příměstského tábora s atletikou a jinými sporty pro děti v Ústí nad Orlicí. Formou hry se děti naučí základy atletiky a jiných sportů a užijí si přitom mnoho zábavy. Mimo atletického programu budou pro děti připraveny i různé výlety a návštěva aquaparku.  Pro starší děti je v termínu 31.7. - 4. 8. připraven tréninkový kemp s náročnějším atletickým programem. Cena za dítě je 1 650 Kč. V ceně jsou zahrnuty obědy, pitný režim, dopolední a odpolední svačinka, vstupy, jízdenky, pojištění a závěrečné diplomy a medaile. Přihlášky a podrobnější informace naleznete na internetových stránkách www.primestsky-atleticky-tabor.cz nebo na tel. čísle 777 269 240. Těšíme se na Vás!
 
Fotbalistům se dařilo - Holice naopak neměly svůj den 
A mužstvo dospělých hostilo tým Holic a výsledek 3 : 0 pro domácí je důležitý a zaslouží pochvalu.
Ještě lépe si vedli dorostenci, kteří vyprovodili dorostence Holic s výsledkem 8 : 0, přestože to byl vedoucí tým tabulky