Českotřebovský deník 154/2017 (4.6.) 

Od maturity v roce 1967 uplynulo právě 50 let a to byla příležitost k setkání, které jsme nemohli vynechat. Na plánovanou akci v 2. června v Národním domě se dostavilo 24 spolužáků, 3 další jsou bohužel navždycky omluveni a už nikdy nepřijdou. Třídním byl profesor Josef Vohralík. Vzpomínalo se ale i na další kantory a události už nyní více než 50 let staré.  Přišla mezi nás naše profesorka matematiky Zdena Chudá - Pecháčková, která později učila na gymnáziu v Ústí nad Orlicí. Všichni spolužáci byli obdarováni malou pozorností a spokojeni s prostředím i obsluhou, bylo nádherné letní počasí... Těšíme se na další setkání. 

Daruji dětskou autosedačku "vajíčko" zn. Chicco. Modrá, nehavarovaná málo použitá, v dobrém stavu. Tel 603 203 379

Firma CFS dokončila výstavbu haly. Od června má zahájit provoz

Dodavatelem stavby haly pro společnost CFS Česká Třebová, s.r.o. byla společnost  Metrostav Praha. termín dokončení se podařilo splnit, stav ba je připravena k následnému využití.  Také přístupová komunikace, kterou vybudovalo na své náklady město Česká Třebová  s dotací Pardubického kraje. loni vydala na tuto akci 5270 tis. Kč, z toho cca 1,2 milionu získalo město Česká Třebová pro tento účel předtím v roce 2015 jako dotaci z Pardubického kraje. Z toho je patrné, že rozvoj průmyslové zóny města nebude bez finanční spoluúčasti, že nás to bude stát nějaké peníze. Na tento rozvoj bychom si měli vydělat prodejem pozemků. Zatím to však bylo tak, že jsme pozemky prodávali za stejné částky, za které jsme je nakoupili a veškerá režie spojená s rozvojem  v této oblasti tedy musela být zaplacena z daňových výnosů města. Možná by se tato politika měla změnit. A to se staví jen opravdu to co je nejnutnější. Tak třeba komunikace k hale CFS má své logické (a také projektované) pokračování do Borku na náměstí 17. listopadu, zatím to zůstalo v plánech, stálo by to další peníze, které potřebujeme jinde. Zřejmě to nevadí, protože  uvnitř haly zůstane celní prostor, kde budou celní odbavení provádět úředníci z nedalekého celního úřadu na místě.
Prodám družstevní byt 1+1 v České Třebové ulice ve Vilách. Klidné místo kousek od obchodního centra. Zvýšené první patro, tři byty ve vchodu. Nová koupelna a plastová okna. Sklep, společná půda. Zahrádka, možnost parkování. Cena dohodou. Kontakt 603 796 729
Firma IMS Drašnar rozvíjí svůj závod v Semanínské ulici 

Na fotografiích můžeme porovnat situaci z února 2016 a z května 2017. Velký rozdíl, že. Beze zbytku zmizela cihelna a na jejím místě roste hala, bez které by  společnost IMS Drašnar se nemohla dále rozvíjet a plnit svůj nasmlouvaný výrobní program. Firma staví z vlastních prostředků bez dotace na odkoupeném pozemku v průmyslové zóně. O pozemek po bývalé cihelně se rozdělila se společností CZ LOKO, která také potřebuje získat pro svůj rozvoj územní rezervu. 

Dlouhodobě pronajmu byt 3 + kk v rodinném domě
se zahradou a bazénem v České Třebové.  Telefon 736760200

V tunelech se pracovalo i o víkendu

Nový profil tunelů se rýsuje, doufejme, že bude dostačovat i pro míjení kamionů, snad při omezené rychlosti. Semanínský potok již je zaveden do hlubšího koryta.  Na straně u Korada se bude z křižovatky sjíždět do tunelů poněkud s kopce, doufejme, že to bude dobře vyřešeno. Definitivní řešení bude až současně s budováním nové kruhové křižovatky.

Oznamujeme, že MUDr.Šafář Stanislav ukončil k 31.5.2017 stomatologickou praxi na žel. poliklinice