DDM KAMARÁD INFORMUJE        

Od všeho trochu -   VOLNÁ MÍSTA
Příměstský tábor pro děti ve věku 8-15 let se bude konat v termínu 31.7. – 4.8.2017. Cena 950,-Kč zahrnuje materiál k tvoření, pedagogický dozor, vstupné, pojištění. Na děti čeká týden plný her a soutěží, tvoření, seznámení se s míčovou hrou kin-ball a masážemi. Přihlásit se můžete v kanceláři DDM nebo na tel.č. 465 535 382.
 
Klub Rébus – prázdninový provoz
Srdečně vás zveme do klubu Rébus celé prázdniny od pondělí do pátku v čase od 15:30 – do 18:30 hodin kromě temínu 1. – 9.7.2017  a potom 5. – 13.8.2017 – to bude Rébus zavřený.
 
Keramicko-relaxační víkend
Dům dětí a mládeže Kamarád pořádá pro dospělé a mládež Keramicko-relaxační víkend v termínu 29.7.2017 – sobota a 30.7.2017 neděle. V dopoledních hodinách se budeme věnovat výrobě keramické lampy a jiných dekoračních předmětů a odpoledne si odpočineme u jógy, meditace a v neděli se pak seznámíme s bubnováním na djembe a africkým tancem. Cena: 600,-Kč (v ceně je zahrnutý veškerý keramický materiál, výpaly, ušní svíce…) Oběd se zajistí každý sám. K dispozici je kuchyňka. Přihlásit se můžete v kanceláři DDM nebo na tel.č. 777 292 218 a zaplatit částku 600,-Kč nejpozději do pátku 14.7.2017.
 
Den dětí 1. 6. 2017 Cesta za pirátským pokladem
Rok se s rokem sešel a všechny děti se 1. června dočkaly svého vytouženého svátku. A Dům dětí nesměl chybět! Čtvrteční odpoledne park Javorka obsadila pirátská posádka. Za krásného slunečného počasí, kdy nehrozila žádná bouře, se dětští návštěvníci vydávali s mapou vstříc pirátskému pokladu. Po cestě je čekalo velké dobrodružství. Ti nejstatečnější vypluli na lodích, aby získali krásnou keramickou rybičku. Po strastiplné cestě museli malí námořníci splnit nejeden nelehký úkol. Setkali se s obřím prakem, překážkovou plavbou, papírovými lodičkami a provázkovou dráhou. Na statečné námořníky čekal poklad v pirátské truhle. Celé odpoledne se vydařilo a pirátský poklad našlo více než dvě stě námořníků.
Děkujeme VO vodních skautů v České Třebové, kteří zajistili lodičky v parku Javorka.
Pirátská posádka DDM Kamarád
 
Besídka ZK 29. 5. 2017
Jak už se stalo tradicí i letošní školní rok jsme činnost ZK zakončili přehlídkou toho, co se děti za celý školní rok naučily, pod názvem Besídka ZK. Program byl opravdu pestrý. Diváci se zaposlouchali do zpěvu a hry kytar a fléten, milovníci tance mohli vidět Street dance, Magic dance a kroužek Hejbánky. Hraničáři předvedli ukázku boje s měkčenými zbraněmi. Roztleskávačky z Březové nad Svitavou roztleskaly publikum s netradiční rekvizitou, a to plastovou lahví. Březová nám ukázala šikovné děti z Divadelního kroužku, které zazpívaly dvě písničky z pohádky „Princové jsou na draka“. Celou besídkou provázelo moderátorské kvarteto Aneta Kaplanová, Tereza Andělová, Dominik Štancl a Robin Štancl. Velká pochvala patří zmíněným moderátorkám, které obohatily program o pěvecké vystoupení s písněmi Radio active, Stone Cold, Joline a Alive.
Všem, kteří se na Besídce ZK podíleli, moc děkujeme a po prázdninách, hurá, do nového školního roku.
Přejeme krásné prázdniny!