V sobotu 22. července se v areálu českotřebovského gymnázia uskuteční jubilejní 20. ročník PARTNERS Streetball Cup - Memoriál Mistra Jana Husa. Do České Třebové se opět sjedou streetballisté z celé České republiky. Ačkoli registrace do turnaje bude teprve spuštěna, už teď zaznamenáváme obrovský zájem týmů v obou kategoriích. Věříme tak, že opět bude naplněna maximální kapacita turnaje 30 týmů mužů a 12 týmů žen. Na 6 hřištích se tak představí téměř 200 hráčů! Díky spolupráci s Českou basketbalovou federací se hráči, ale i příchozí diváci mohou těšit na 4 profesionální basketbalové kurty s umělým povrchem.
Už se také můžeme pochlubit jednou z našich patronek, kterou je členka zlaté generace našeho basketbalu, mistryně Evropy z roku 2005 a vicemistryně světa z roku 2010, Petra Kulichová. Dnes již bývalá 198 cm vysoká reprezentační opora hrající v současné době tureckou ligu přijala naše pozvání zúčastnit se naší streetballové akce v České Třebové.  Navíc jednáme ještě s další basketbalovou osobností, která by mohla Petru jako patronku na 20. ročníku doplnit.
Nedílnou součástí akce bude sportovní dětský den, během kterého připravíme pro děti několik stanovišť s pohybovými aktivitami. Po registraci a splnění hrací karty dostane každý odměnu od hlavní partnera TONGO zábavního parku a nějakou tu dobrotu. Těšit se můžete na skákací hrad, basketbalové minikoše a mnoho dalšího. Doprovodný program v podobě atraktivních individuálních soutěží, vystoupení a exhibic, promo akcí partnerů doplní celý den tak, abychom si ho všichni užili.
I letos budeme myslet na charitativní účely a již potřetí se pokusíme pomoci vážně nemocnému Lukáškovi, který má diagnostikovaný autismus, trpí mentální retardací, hypotonickým syndromem, má poruchu imunity, termoregulace a diagnostikovaná epileptická ložiska. Více o jeho zdravotním stavu se můžete dočíst na našich stránkách. Rozhodli jsme se proto pro Lukáška uspořádat charitativní sbírku, v rámci které se bude moci každý na 20. ročníku Memoriálu Mistra Jana Husa podílet přispěním symbolické dvacetikoruny. Do sbírky vložíme i výtěžek z prodeje prvních oficiálních turnajových triček.
V případě opravdu nepříznivého počasí se 20. ročník přesune na zimní stadion, proto se akce s jistotou uskuteční. Celým dnem budou provázet dva vtipní moderátoři a bude zajištěno bohaté občerstvení. Více o novinkách najdete na www.streetballhus.cz nebo našem facebookovém profilu. Všichni jsou srdečně zváni!
Marek Trejtnar