MALUJEME V ITALSKÝCH BARVÁCH                         


V neděli 18. 6. odpoledne bylo možné navštívit několik kulturních akcí najednou, přesto i v Ekocentru Podorlicko nebylo prázdno. Konala se totiž vernisáž již pátého ročníku výtvarné soutěže, kterou pořádala Lingvia group z.s., tentokrát s tématem „Malujeme v italských barvách“. Celkem 158 účastníků soutěže z MŠ U Koupaliště, MŠ Vinohrady, ZŠ  Ústecká a českotřebovského gymnázia vytvořilo 136 velmi pěkných a originálních prací. Bylo velmi obtížné vybrat ty nejlepší, a proto předsedkyně poroty, paní Marta Demelová, navrhla ocenit ještě i čtvrtá místa a dvě zvláštní kategorie. Rádi jsme souhlasili.
Ale ani ostatní soutěžící nepřišli zkrátka. Díky sponzorům, mj. firmě RAZPO s.r.o  a  ZP MV dostaly drobnou odměnu děti všechny.
Všechny obrázky však nebyly v červeno - bílo - zeleném tónu. Vysvětlení je prosté: letošní ročník výtvarné soutěže byl vskutku mezinárodní. Svými obrázky přispěly i děti ze školy z partnerského města Agrate Brianza, ty malovaly v barvách českých. I jejich výtvory byly náležitě odměněny.
Ještě jednou děkujeme za účast v soutěži dětem z  MŠ U Koupaliště, MŠ Vinohrady, ZŠ Ústecká a Gymnázia Česká Třebová a těšíme se na jejich práce i  v příštím roce.  Magda Peterková 
 
VYHODNOCENÍ VÝTVARNÉ SOUTĚŽE  "MALUJEME V ITALSKÝCH BARVÁCH"

1.  KATEGORIE
1.  Mirko VOLESKÝ        MŠ U Koupaliště
2.  Adéla KŘÍŽOVÁ         MŠ U Koupaliště
3. Eliška KARLÍKOVÁ    MŠ U Koupaliště
4. Elena ZATLOUKALOVÁ    MŠ Vinohrady,  Aleš KOBULEJ, MŠ U Koupaliště  zvláštní cena -  BERUŠKY – MŠ Vinohrady 
2. KATEGORIE
1. Lucie KOVÁŘOVÁ ZŠ Ústecká  5.B  2. Ondřej JANOUŠEK ZŠ Ústecká  2.A  3.  Jan PÁLKA ZŠ Ústecká  5.B
3. KATEGORIE
1. David ŠTOS  Gymnázium  2. Jan FIŠER Gymnázium  3. Josef REZEK  ZŠ Ústecká  4. Filip KLEJCH Gymnázium
4. KATEGORIE
1. Kateřina MALÁ  Gymnázium,  2. Karolína DVOŘÁKOVÁ Gymnázium,   3. Eva JANDOVÁ  Gymnázium