Výstava kaktusů v Ekocentru Podorlicko - nenechte si ujít

Poslední dny června je v ekocentru Podorlicko otevřena tradičně velmi zajímavá výstava kaktusů, sukulentů a bylinek. Instalace byla provedena dnes v úterý 27. června odpoledne a na výstavě  je opravdu  na co se dívat. Své výpěstky zde vystavují čtyři kaktusáři  z našeho regionu: Jiří Grund z České Třebové, Milan Polcr z Městečka Trnávka,  Jiří Mička z Lanškrouna a Jaroslav Fojtů  z Damníkova. 
Na výstavě najdeme unikátní exempláře z  Latinské Ameriky, především z Mexika, Brazílie, Chile nebo Argentiny, jsou zde vystaveny i zajímavé sukulenty ze Sokotry. V přednáškovém sále ekocentra je instalována také výstava našich bylin, se kterými se můžeme běžně potkat na vycházkách do přírody. Nikomu neuškodí, když si mohou tyto rostliny pojmenovat a botanicky zařadit. Je to inspirativní výstava nejen pro školní mládež, ale i  pro celé rodiny. Výstava je otevřena po celý den  (dopoledne i odpoledne) od středy 28. do pátku 30. června. a ještě v sobotu 1. července dopoledne. 
Výstava je také prodejní, k prodeji jsou nabízeny nejen  mladé rostliny pro další pěstování určené především školní mládeži (třeba i jen za 10 Kč), ale také zajímavé exempláře, které  mohou být ozdobou vašeho interiéru. Ke všem rostlinám dostanete i odborné rady, jak s nimi nakládat a jak je ošetřovat. Výstava kaktusů se koná v ekocentru pravidelně jednou ročně buď v červnu nebo v září, červen je vhodnější měsíc, neboť velká část kaktusů právě kvete a jsou tak mnohem zajímavější, ukazují se v celé své kráse.
Fotografie z instalace výstavy (úterý 27/6 15:00)