Lesní škola = alternativní způsob předškolního vzdělání   

Lesní školka Letokruh
Den otevřených vrátek 22/6

Lesní školka? Co prosím? To jsou děti celý den venku? Co tam dělají? Nerostou jen jako dříví v lese?
Slyšeli jste už o alternativním způsobu předškolního vzdělávání - o lesní školce? Dovedete si představit, jak to v takové školce vypadá, co tam děti dělají, kde a s čím si hrají, kde odpočívají, kdo se o ně stará?
Ve čtvrtek 22.6 2017 od 14:30 do 16:00 hodin se můžete přijít podívat do naší lesní školky a získat odpovědi na všechny své otázky. Máme otevřeno ;-) Více informací na www.letokruh-klub.cz nebo na tel 775 931 488.


Víte co je Letokroužek ?

Dopoledne v lesní školce, to je Letokroužek - klubík pro děti od 1,5 do 4 let a jejich rodiče. Program vedený průvodci-pedagogy je zaměřený na rozvoj jemné a hrubé motoriky, nese prvky Montessori pedagogiky a volné hry. Součástí jsou hrací koutky pro děti.
Každý pátek v červnu, od 9 do 11 hodin v zázemí naší lesní školky. Dejte nám prosím vědět, že se k nám chystáte. V lese je chladněji, mikina v batůžku se může hodit. Při nepřízni počasí pláštěnky a holinky s sebou.  Těšíme se na Vás.

Více informací na www.letokruh-klub.cz nebo na tel 775 931 488.

Letní prázdninová příměstská školička 

Sláva, hurá, léto volá. Máte plán pro vaše děti na léto? Je vaše mateřská školka o prázdninách zavřená? Připravili jsme pro vás letní příměstskou školičku - příměstský tábor v přírodě.
Staneme se průzkumníky a vydáme se po stopách zvířátek, jako obratní indiáni projdeme šamanskou stezkou a odhalíme dávno zapomenutý poklad, navštívíme polární kruh, ucítíme vůni daleké Indie. Společně s Rákosníčkem poodhalíme krásy vodní hladiny a Šípková Růženka nás provede pohádkovým lesem až do voňavé říše bylinek. Zapojíme všechny smysly, pomocí experimentů a pokusů objevíme jednoduché zákonitosti. Navštívíme koně, seznámíme se s canisterapeutickým psem. Naučíme se batikovat tričko, vyrábět svíčky, zacházet s hrnčířskou hlínou, vlastnoručně  vytvoříme recyklovaný papír. Budeme si hrát a dovádět, vyrábět, malovat, vařit, zpívat, pracovat se dřevem… Zkrátka prožijeme léto všemi smysly.
Vhodné pro děti od 2,5 do 7 let a sourozence z 1. třídy. Cena za den je 265 Kč (bez jídla). Od pondělí do pátku, od 7:30 do 16:00 hodin.Více informací na www.letokruh-klub.cz nebo na tel 775 931 488.
 
Napsali jsme nedávno - 16/ června

V lese u Přívratu nedaleko České Třebové byla za účasti hejtmana Pardubického kraje Martina Netolického otevřena lesní školka, kterou zřizuje Dětský lesní klub Letokruh. Ten nabízí předškolní vzdělávání v přírodním prostředí pro děti od tří do sedmi let.
„Jednoznačně vítám, že vznikají podobné aktivity, které povedou k tomu, že se děti budou seznamovat s lesním prostředím, ekologickým chováním a obecně v nich vybudují vztah k přírodě jako takové. V našem kraji již funguje několik podobných zařízení a jsem přesvědčený, že vzhledem k narůstající popularitě alternativních způsobů vzdělávání již v předškolním věku budou další následovat,“ uvedl hejtman Martin Netolický. 
Dětský lesní klub Letokruh vznikl v roce 2016 rodičovskou iniciativou, jako nestátní nezisková organizace. Lesní mateřská školka je alternativou ke klasickému předškolnímu vzdělávání. Důraz je kladen na pobyt dětí v přírodě a vzdělávání mimo učebny v přírodním prostředí. Odpočinek dětí probíhá v zázemí, které má nejrůznější podoby. Nejčastěji jsou to jurty, chatky či maringotky. Koncepci ovlivňuje Waldorfská a Montessori pedagogika.