Týden dětské radosti na MŠ Habrmanova                           

Rok uběhl jako voda a v MŠ Habrmanova se opět slavil Mezinárodní den dětí. Jak už je naším zvykem, nezůstali jsme u jednoho dne, ale slavili jsme hned celý týden- prostě „Týden dětské radosti“.
V pondělí 29.5.2017 zahájil tento „Týden“ pan Šulc se svými dravci, čápem, volavkou a liškami. Letos jsme díky odvážným paním učitelkám „figurantkám“ mohli vidět jak dravci zvládnou při lovu prolétnout úzkým prostorem, některé děti si nechali přistát dravce na ruku a volavka nám do mikrofonu „napovídala“ spoustu svých zážitků. Největším překvapením však bylo, jak vyrostla liščátka, která jsme u nás měli v minulosti možnost vidět.
V úterý 30.5.2017 jsme navštívili „Sférické kino“. Ocitli jsme se v kouzelném prostoru, kde jsme si připadali jako bychom byli přímo pod hvězdnou oblohou. Kamarádi tučňák a lední medvěd nám nejprve představili své domovy- severní a jižní pól a pak už jsme se spolu s nimi vypravili na dobrodružnou výpravu do vesmíru. Jelikož jsme film pozorně sledovali, zvládli jsme na závěr správně odpovědět na všechny otázky a jako odměnu za to dostali omalovánku.
Ve středu 31.5.2017 za námi přišli pejsci ze ZKO Podhorka. Předvedli nám co vše se zvládli naučit- poslušnost, obranu, agility i dog dancing. Letos na nás čekala dvě velká překvapení. Nejprve se svým pejskem vystupovala naše pětiletá kamarádka Paťulka, která za svůj výkon sklidila velký potlesk a obdiv! No a na závěr nás navštívila fenečka knírače se svými osmi štěňátky! Se všemi pejsky jsme se mohli pomazlit a dát jim piškoty. Děkujeme tímto všem členům ZKO Podhorka za milé setkání.
Ve čtvrtek 1.6.2017 nás navštívila Městská policie. Nejprve jsme se dozvěděli mnoho zajímavého o činnosti městských strážníků a pak jsme se jimi mohli na chvilku stát- „řídili“ jsme policejní auto, „zatýkali zločince“ a vyzkoušeli si neprůstřelnou vestu. Mohli jsme se zeptat na vše co nás zajímalo. Děkujeme tímto strážníkům za vstřícnost a trpělivost s dětmi!
V pátek 2.6.2017 jsme si na závěr užili spoustu zábavy s písničkovým pořadem pana Kamila Čapčucha. Zazpívali jsme si, zatančili a nasmáli se mnoha vtípkům. Čekala na nás i pěvecká soutěž, v níž s mírným náskokem zvítězily holčičky.
Celý týden byl plný zážitků a zábavy. To vše ještě znásobeno díky úžasnému počasí, které jako by také chtělo dětem dopřát týden plný radosti. Děkujeme tímto všem, kteří se na akci účastnili.