Nové zprávy z motokrosu                     

4. červen - Pacov
Minulý týden, 04. 06. 2017, se jel v Pacově další, již třetí závod motokrosového MMČR, kterého se v rámci tréninku zúčastnil i jezdec z třebovské stáje DD Racing Denis Dvořák.
Neuvěřitelných 61 jezdců se postavilo na start v jediné hromadné kvalifikaci, ze které do vlastních jízd mělo postoupit 42 nejrychlejších. Denis se mezi dospělou špičkou pohyboval kolem šestadvacátého místa. Nakonec poskočil na přijatelnou dvacátou pozici.
Tradičně špatný start a propad na 34. pozici v tak silné konkurenci nedával mnoho naděje na slušné umístění. Přesto, ostatně jako už několikrát, se Denis nevzdal a prokousával se startovním polem až na konečnou sedmnáctou příčku v cíli.
Ve druhé jízdě se po lepším startu držel po celý závod kolem šestnáctého místa a na něm také druhou jízdu dokončil. Součet bodů z obou rozjížděk mu nakonec vynesl slušné čtrnácté místo. Vezmeme - li v úvahu, že Denis tyto závody jede jen v rámci přípravy na juniorské mistrovství a že odjel dva ze tří závodů tohoto „mistráku“, považujeme jeho 17. místo v celkovém pořadí za více než velmi solidní.
10. červen - Kaplice
Další závod MMČR juniorů se jel tuto sobotu v nejvzdálenějším místě letošního ročníku v jihočeské Kaplici.
Neznámá trať s obávaným skokem měla jistě vliv na Denisův výkon. Jedenadvacet závodníků se vydalo v kvalifikaci do boje o co nejlepší umístění. Časy všech však ovlivnila těžká nehoda hned v jejím začátku, kdy byl po špatném dopadu jednoho z jezdců, na již zmíněném  skoku, letící motorkou zraněn traťový komisař, kterého k ošetření musel transportovat vrtulník záchranného sboru. Byly proto použity časy kola před touto nehodou a v nich Denis figuroval na dvanáctém místě.
První rozjížďka, průměrný start, průměrná jízda a jedenácté místo, bylo hluboko za očekáváním celého týmu.
Druhá jízda byla po hromadném pádu ve třetím kole zastavena. Ani po restartu se však výrazné zlepšení  našeho jezdce nekonalo. Nebyl schopen akceptovat rychlost závodníků, které běžně nechává za sebou a cílem projel na neuspokojivém devátém místě. Věříme, že právě v tomto závodě si Denis vybral svou slabší chvilku a že v dalších závodech (08.07. MMČR juniorů v Nové Pace) předvede výkony, na které jsme u něho zvyklí.
Další závod, kterého se náš jezdec zúčastní, bude 17. 06. krajský přebor Pardubického kraje v nedalekém Horním Újezdu u Litomyšle. Přijeďte Denise podpořit.
V. a M. Peterkovi