Promenádní koncert v Javorce                                             
Nedělní odpoledne 18. června bylo pro koncert v Javorce jako stvořené. po dvou deštivých dnech vysvitlo sluníčko, vysušilo kaluže. Přitom nebylo vyloženě horko, bylo příjemně a v Javorce o to příjemněji. Atmosféru nedělního odpoledne pomáhaly vylepšovat dvě kapely základních uměleckých škol ze Svitav a z České Třebové. 
Milan Špičák, dirigent tanečního orchestru českotřebovské  ZUŠ si zajistil  vydatnou posilu. Byla to dechová hudba ZUŠ Svitavy "Pivoňka", která  zde měla funkci "předskokana". Svitavské hudebníky, tedy dětskou dechovku jsme mohli jen obdivovat a závidět. Dechovka má ve Svitavách tradici, a jak prozradil její vedoucí a dirigent Jaroslav Dvořák, tak k nám do České Třebové přicestoval jejich nejmladší orchestr, na škole mají ještě dva další,  i s trochu jiným zaměřením, složené z hráčů zkušenějších. A známá je také Svitavská dvanáctka, dechovka, která již také hostovala v našem městě. Přednesené skladby byly z různých žánrů a stylů, doplněné vysvětlujícím komentářem.
Potom nastoupil taneční orchestr českotřebovské zušky vedený Mgr. Milanem Špičákem.  Přednesl skutečně zajímavý jeden a půl hodinový program. Posluchačů se sešlo opravdu velké množství a všichni byli spokojeni. Byla to velmi dobrá propagace základní umělecké školy, znamenala daleko více než stovky plakátů ... Taneční orchestr nám v Javorce přivítal léto, které přijde definitivně za pár dní  a s ním i prázdniny, které žáci a studenti všech škol už netrpělivě vyhlíží....  (mm)
Pivoňka Svitavy

Taneční orchestr ZUŠ Česká Třebová