Kynologické centrum  Česká Třebová - Javorka                

Sportovní sezona kynologické mládeže
V sobotu 28.5. proběhl v areálu FK Pod Jelenicí již 7. ročník úžasné akce pro mladé psovody z celé ČR. Ve 4 disciplínách startovalo téměř 70 dětí, opět nejpočetnější závodní pole bylo v agility, pěkná konkurence byla i na souběžném MČR mládeže a juniorů Obedience. Další disciplínou byla všestrannost v národním i mezinárodním řádu a Junior Mini pro začínající závodníky.
Letos naše ZKO postavila opravdu početný mladý tým, který skvěle „zabodoval“.  Nejen naším ale v rámci Junior Open celkově  neúspěšnějším závodníkem se stala Karolína Hyláková s borderkolií Indiana – zopakovala své úspěchy z předchozích dvou let, 3 starty proměnila ve 3 vítězství. Nejdůležitější bylo vítězství v kategorii Mládež na MČR Obedience, dařilo se jí i ve stopařském disciplíně. V této vrcholové akci jsme měli ale i další úspěšné mládežníky. Eliška Filipiová se s Baronem umístila v Mládeži na 2.místě, Eva Jindrová v startovala v kategorii Junioři a s fenkami Ceanou a  Branwen získala krásné 2. a 3.místo.
Ve všestrannosti bylo naše Repre družstvo nejúspěšnější, Jakub Šnobl s Hasanem se stal Mladým mistrem VČ, Karel Brulík s Artem obsadil 2.místo a navíc s fantastickým ziskem plných 100 bodů získal titul Nejlepší stopař. Lucka Zárubová s Bessi ve Stopařích obsadila místo třetí. V kategorii začátečníků se dařilo i Zuzce Vobořilové s Binklym, kteří rovněž obsadili 3. místo.
V roli sponzorů nás opět podpořily firmy  Dogtrace Lanškroun, Nativia Letohrad,  Vétoquinol Nymburk a  Tomil Vysoké Mýto. Cenu pro nejúspěšnějšího závodníka dne od firmy Dogtrace, skládací skokovou překážku, získala naše Karolína Hyláková.
O pouhé 3 týdny později  17. – 18.června proběhl v areálu Zbraslav u Brna Junior Open ČMKU. Již druhým rokem je jeho hlavním organizátorem Iveta Skalická, přestože je pořádání tak náročné akce mimo náš region opravdu náročné. Zájem o účast byla opravdu velká, za náš tým zde opět startovaly Karolína Hyláková s Indym, Eliška Filipiová s baronem a Zuzka Vobořilová se Celestou a Binklym. Celkem zde děvčata získala 7 pohárů, gratulace patří především Karolíně a Elišce, které suverénně vyhráli v kategoriích všestrannosti, velmi úspěšná byla opět Zuzka v Juniorhandlingu a Eliška v Dogfrisbee, obě se ziskem druhého místa.
Nyní nás už čeká konečná příprava na všestranné MČR mládeže v srpnu ve Zlíně a pak na podzimní nominace na MČR mládeže stopařů. Za dosavadní úspěchy našim mladým závodníkům gratulujeme a držíme palce do dalších letošních startů.
Tým ZKO Javorka