Monika Simonová třetí  na Světovém poháru                    

Výborně reprezentovala  českotřebovská závodnice v silniční cyklistice Monika Simonová na Světovém poháru série Granfondo, organizovaném Mezinárodní cyklistickou federací  UCI, obsadila ve francouzském Albi i ve slovinské Lublani v časovce výborné 3.místo. 
V polovině května se konal Světový pohár ve francouzském Albi. Na stejné trati se na konci srpna pojede také mistrovství světa a proto byl o tuto zastávku světového poháru velký zájem. I závodnice týmu Cyklotrénink František Trkal  se chtěla seznámit s touto tratí a především se kvalifikovat na letošní MS.  V pátek 26.5. se postavila na start 23km dlouhé časovky a po výborném závěru, kdy 2km před cílem ztrácela na pódium 4 sekundy, obsadila na stupních vítězů bronzovou pozici. Tímto výsledkem splnila kvalifikační limit na mistrovství světa. V nedělním silničním závodě skončila Monika na 7. místě a kvalifikace ji tak utekla o dvě pozice.
O čtrnáct dní později se světový pohár přesunul do slovinské Lublaně. Zde opět Monika Simonová zajela výborně v časovce a na 22km dlouhé trati bojovala do poslední chvíle o druhou pozici, která ji nakonec unikla o jedinou vteřinu. Na silničním závodě byl jasný cíl, splnit kvalifikační limit. Tento cíl se podařilo splnit, když Monika dokončila závod na 8. místě, ale z důvodu většího počtu závodnic byl limit vyšší a tím úspěšně dokončena kvalifikace.
Ve Francii se mi po předchozím závodním programu nejelo nejlépe a tak věřím,  že na mistrovství světa bude výkon mnohem lepší i když s výsledkem jsem velmi spokojená. I na trati silničního závodu vidím šanci na dobré umístění vzhledem k tomu,  že trať není úplně vrchařská,  řekla po závodě spokojená českotřebovská závodnice.
 
Časovka Albi (Francie)
1. Rhodes-Jones Jessica  UK   35:36
2. Valiavanos Anais          Fra  36:15
3. Simonová Monika        Cze 37:05
 
Časovka Lublaň (Slovinsko)
1. Šimenc Laura               Slo    31:16
2. Zrimšek Petra              Slo    31:51
3. Simonová Monika      Cze    31:52
 
Za podporu patří poděkování firmám :  JJT transport,  Armat spol. s r.o ,  Elektro Franc,  Eko Bi,s.r.o.,    Rydo spol. s r.o.,  Město Česká Třebová,  Auto Eso,  BB Cut,  Sport Bárt,  Pivovar Faltus, In Core Fitness, Skalický Transport,  Stavebniny Ureš,  Sportovnímu areálu Jedlová