Zastavovací studie pro Rudoltičky se neuskutečnila          
Plochy pro rozvoj, stavbu rodinných domků na katastru města  stále chybí.  Takové, které by byly rychle k využití a měly zajištěné inženýrské sítě.  Pokusy o takové rozvojové plochy již byly ovšem učiněny. Je to  nyní již 9 let, co byla v červenci 2008 prezentována zastavovací studie čtvrti rodinných domků v Rudoltičkách s kapacitou 36 rodinných domů, srovnatelná nyní již téměř zaplněnou plochou za kostelíčkem, tedy ulicí Kateřinská.
Studii dále uvádím na nákresu z projekční kanceláře Ing. Tomáše Friše a také částečně s komentářem vydaným k této studii. Rodinné domky včetně komunikací a inženýrských sítí by navazovaly na zástavbu ze 70. a 80. let v ulici Polní. Využily by nyní využívanou zemědělskou půdu.  Byly by však komunikačně poměrně dobře přístupné parcely s docházkovou vzdáleností do centra města. Projekt se dále nerozvíjel zejména proto, že někteří majitelé stávajících nezainvestovaných pozemků  požadovali za prodej parcel horentní sumy znemožňující reálnou úvahu o zakoupení lokality městem, zajištění inženýrských sítí a  následným prodejem budoucím majitelům.  Nakonec by se kritika stavebníků obrátila proti městu, které by v tomto případě požadovalo ceny mimo realitu, i když příčina by byla jinde. Také ekonomická krize v r. 2009 poněkud snížila zájem o výstavbu, důsledkem pak bylo možná i to, že potenciální stavebníci vyhledávali lacinější parcely v okolních obcích  a v České Třebové se pak stavělo minimálně.  Zde je zejména dobré poukázat na úspěšný rozvoj obce Přívrat.  Tato současná situace, kdy nemáme žádné rozvojové plochy v rozumné vzdálenosti od centra města by se měla brzy opět změnit. Možná by stálo za to znovu jednat s majiteli pozemků i v této lokalitě. změnily se (bohužel) i podmínky týkající se využití zemědělské půdy. To by mohlo možná vést k nové dohodě. I proto, že další nabídka "Byty nad Třebovkou" již zřejmě není také aktuální. Dobrou lokalitu pro individuální výstavbu nabízí prakticky každé město a Česká Třebová by měla mezi ně také patřit.  (mm)


Také další projekt z roku 2015 zřejmě není reálný               

V roce 2015 pak vznikl projekt "Byty nad Třebovskou", podle zadání brněnské firmy  GWZ s.r.o. na ještě poněkud vzdálenější terase vlastně již nad Podhorkou s horší dopravní přístupností. Podle všeho však investor zůstal ve fázi zjišťování zájmu o nové byty a další kroky nebyly alespoň veřejně učiněny, na webu společnosti již žádnou nabídku nenajdeme.

V obchodním rejstříku má také firma pouze realitní a zprostředkovatelskou činnost, nikoliv činnost inženýrskou.  Z toho vyplývá, že dále uvedená nabídka, která byla vyhlášená 10.4. 2015 již nebude  reálná, bude to zřejmě nějaká fikce

V roce 2015 byl uveden tento obrázek a text:

"Vzniká nový projekt "Bytové domy Nad Třebovkou" v České Třebové. Dostal jsem ke zveřejnění první  informace zajímavého projektu, který budeme moci brzy prohlédnout podrobně na nově připravovaných webových stránkách speciálně pro  chystanou výstavbu a jistě také v Českotřebovském zpravodaji  na webu i  v jeho tištěném vydání. Investor je nyní ve fázi zjišťování zájmu o nové byty v České Třebové u potencionálních kupujících. Nový obytný soubor se připravuje v krásné lokalitě na terénní terase nad Třebovkou v oblasti na konci Bezděkova s krásným, výhledem, blízkostí přírody a přitom relativně dobrou docházkovou vzdáleností do centra města. Investor - společnost  GWZ s.r.o z Brna nabízí první vizualizace, jednu z nich uvádím s tím, že během krátké doby bude zveřejněno více informací. "

V propagačním materiálu byla uvedena následující hesla:  Krásný výhled, Bydlete ve svém za cenu nájemného  Pro každou rodinu resp. pro každého zajistíme financování (hypotéku)na nákup bytu!!!  (aneb když ptáčka lapají, pěkně mu zpívají)

Další informace zveřejněny nebyly a nabídka byla stažena.