Na koncert zvaly velké plakáty a také dokonce billboardy, něco v oblasti ZUŠ nevídaného. Nebyla to ale pouze akce naší českotřebovské zušky, ale společná akce všech základních uměleckých škol v České republice nazvaná ZUŠ OPEN
Co je to ZUŠ Open ?

Celostátní happening základních uměleckých škol (ZUŠ) ve veřejném prostoru.
·         Základní umělecké školy představí svůj program v rámci jednoho společného dne v úterý 30. května 2017.
·         Program pro širokou veřejnost po celé České republice.
·         Hudba, tanec, divadlo, výstavy v podání malých umělců v malých i velkých městech.
·         Den oslav, sdílené radosti a respektu k unikátnímu systému základního uměleckého vzdělávání.
·         Prostor pro setkání žáků, pedagogů, rodičů a všech, kteří mají zájem o umění a kultivaci nejmladší generace.
Cílem je zviditelnění práce a aktivit ZUŠ v rámci celorepublikové mediální kampaně.
zapojit v jeden den do spolupráce co nejvíce uměleckých škol a podpořit jejich vzájemnou komunikaci v rámci regionu.
a posílit respekt základních uměleckých škol.
Vize „Abychom mohli upevnit, zviditelnit a podpořit základní umělecké školy v republice, musíme pracovat společně.“
 
IVO KAHÁNEK & ABSOLVENTI ZUŠ
Českotřebovský koncert celostátního hapennigu byl tak jako ve většině škol spojen se slavnostním koncertem absolventů hudebního oboru školy, které,mu předcházelo slavnostní šerpování všech letošních absolventů školy, tedy včetně literárně dramatického, tanečního a výtvarného oboru školy s doprovode, Elišky Peškové. Posluchače v dobře zaplněném sále Malé scény   přivítal  host našeho absolventského koncertu klavírista Ivo Kahánek, absolvent Janáčkovy  konzervatoře v Ostravě a Akademie Múzických umění v Praze ve třídě učitele prof. Ivana Klánského. Blahopřál všem absolventům I. i II. cyklu školy  a popřál další úspěchy v jejich životě s hudbou. Na slavnostním vyřazení se ujal úkolu šerpování. Zatímco jednotliví učitelé předávali absolventům diplomy, tak Jarmila Holcová  vždy každého absolventa představila v krátkém medailonku. Každý z absolventů si vysloužil potlesk publika. 
Následoval koncert, ve  kterém se představilo publiku 10 absolventů hudebního oboru školy a v prvním vystoupení také tanečnice, absolventy tanečního oboru školy Karolína Jiroušková a Denisa Švábová. Zaněl klavír (Nikola Hyláková, Iva Čečotková, Darina Vaškových, Lilana Hrabčuková) kytara (Eliška Balážová). el. klávesy (Matěj Hrdlička, Kristýna Hledíková), příčná flétna (Magdalena Špičáková), klarinet (Tomáš Kupka, Kateřina Teařová). S uměleckým přednesem "Nový boty" doplnil program Pavel Imrich.
V závěrečné části koncertu rád vystoupil (v České Třebové poprvé) host programu klavírista Ivo Kahánek, který přednesl Sen lásky F. Liszta a scherzo b - moll F. Chopina, a samotný závěr koncertu patřilo vystoupení na dva klavíry (Jarmila Holcová ml. a Ivo Kahánek).
Fotografie z úvodní slavnostní části večera:

Ivo Kahánek

Ivo Kahánek (* 23. května 1979 Frýdek-Místek) je český pianista a hudební pedagog. Je znám širokou výrazovou paletou i výjimečnými virtuózními schopnostmi, které uplatňuje v repertoáru od baroka po soudobou hudbu s těžištěm v romantickém repertoáru. V cizině jej rovněž pokládají za specialistu na interpretaci české hudby.
Je absolventem Janáčkovy konzervatoře v Ostravě ve třídě Mgr. Marty Toaderové a Akademie múzických umění v Praze ve třídě prof. Ivana Klánského. Má za sebou také jeden semestr postgraduálního studia na prestižní londýnské Guildhall School of Music and Drama u Ronana O´Hory a mistrovské kurzy pod vedením Karl-Heinze Kämmerlinga, Christiana Zachariase, Alicie de Larrocha, Imogen Cooper, Petera Frankla a dalších osobností. 
V roce 2004 se stal absolutním vítězem mezinárodní hudební soutěže Pražské jaro a již předtím získal ocenění v mnoha významných kláních u nás i v cizině (Maria Canals Piano Competition v Barceloně, Vendome Prize ve Vídni, Stiftung Tomassoni Wettbewerb v Kolíně nad Rýnem, Mezinárodní soutěž Fryderyka Chopina v Mariánských Lázních, Concertino Praga aj.).  
Po úspěšných debutech na festivalu Beethovenfest v Bonnu a na Pražském jaru obdržel pozvání od Symfonického orchestru BBC k vystoupení na festivalu BBC Proms v londýnské Royal Albert Hall. Tam v srpnu 2007 pod taktovkou Jiřího Bělohlávka provedl Klavírní koncert č. 4 „Inkantace“ Bohuslava Martinů, živě přenášený televizí a rádiem BBC i českou stanicí Vltava. Tento kritikou oceněný debut nabízí německé vydavatelství Deutsche Grammophon jako digitální download. I na základě těchto úspěchů si Ivo Kahánka vybral Sir Simon Rattle ke dvěma vystoupením s Berlínskou filharmonií v listopadu 2014. Následoval nadšený ohlas odborné kritiky i široké veřejnosti. Mladý klavírista se stal po Rudolfu Firkušném teprve druhým českým pianistou v historii, jenž vystoupil s tímto světoznámým tělesem. Kromě toho spolupracuje Ivo Kahánek pravidelně s Českou filharmonií a má za sebou úspěšná vystoupení s BBC Scottish Symphony Orchestra Glasgow, Orchestrem WDR Kolín nad Rýnem, Filharmonií Essen, Symfonickým orchestrem Hlavního města Prahy FOK, Symfonickým orchestrem Českého rozhlasu, Pražskou komorní filharmonií, Filharmonií Brno a mnoha jinými. Z dalších významných dirigentů, s nimiž spolupracoval, jmenujme alespoň Pinchase Steinberga, Vladimira Ashkenazyho, Jiřího Bělohlávka, Zdeňka Mácala, Jakuba Hrůšu či Tomáše Netopila.