Zemřel Ladislav Šich

Nezbývá než napsat, že to je pravda, Tuto zem navždy opustil někdo, kdo tady měl zůstat a být ještě sto let, prostě proto, že to je potřeba. Osud je takový těžký, nesmlouvavý a jak je vidět, tak se s ním těžko zápasí. Měl to štěstí, že si vybral práci, pro kterou žil, která jej naplňovala.  Ladislav Šich zemřel náhle uprostřed práce, kterou měl rád, byl tělem i duší umělec, výtvarník, keramik, fotograf, hudebník, tramp a také Třebovák, který se tu narodil, a navzdory svých schopnostem odtud neutekl. Až nyní tam nahoru. V 53. letech, tedy moc, moc brzo. Čest jeho památce!

Ladislav Šich - fotograf o sobě:

Fotografování mě provázelo od dětství. V malé panelákové koupelně jsem vyvolával snímky, za pomoci starého zvětšováku, pořízené fotoaparátem Smena. Řadu let jsem pak pracoval jako výtvarník a reprodukční grafik, měl jsem k dispozici profesionálně vybavenou fotokomoru. Od roku 1993 jsem na „volné noze“ a věnuji se vytváření vlastní dekorativní keramiky a fotografování. S nástupem digitální fotografie jsem si pořídil můj první digitál a začal jsem využívat nové možnosti. Nyní používám fotoaparát Canon EOS 5D. Lidské tělo je pro mě ideální objekt se kterým se dá neomezeně pracovat a zároveň vytvářet vlastní estetické vize. Od roku 2010 jsem členem Unie výtvarných umělců Hradec Králové a moji práci představuji na autorských výstavách doma i v zahraničí. Neohlížím se příliš po vzorech a snažím se hledat vlastní nápady, to je to, co mě baví.

Několik ohlasů z jeho facebookové stránky:


Nikdy nezapomenu na společný focení, natáčení klipu, potlachy, léto u vás na terase a všechny ty akce s Tebou a s MADAM.

Děkuju Ti za všechnu inspiraci. Za to, jak jsi mě asi před 8 lety objevil na náměstí ve Třebové a dal mi tolik příležitostí k tanečnímu rozvoji, že si to ani nezasloužím. Děkuju Ti za všechen životní nadhled, krásnou muziku, úžasný fotky i keramiku.

Přátelé, velmi těžko se mi píší tato slova, nemůžu stále uvěřit, že Láďa Ladislav Šich (kapela Madam) odešel do muzikantského nebe.....ještě ve Strakonicích na Jamboree jsme toho tolik naplánovali a tak hezky si popovídali.....ještě dlouho budu pro něj plakat....tak čistou duši dnes potkáte málokdy...kdo jste jej znali, nebo jeho muziku, vzpomeňte a zapalte svíčku...
Moc mě mrzí, že nás opustil člověk, který promítal své pozitivní emoce v obrazech, hudbě a i v hlíně. Ikona České Třebové a tramp Ladislav Šich 
 

Laďo, tvoje muzika je pro mě nesmrtelná, tvoje keramika je jedinečná a krásná. Tvé fotografie jsou plné krásy a emocí. Tramp se mi sice nějakým obloukem vyhnul, ale měl jsem tu čest chvilku s partou pobýt a něco fajn zažít. Znám tě, tak jak píšu. Přeji ti vše hezké v tom uměleckém nebíčku a zároveň upřimnou soustrast všem kamarádům a hlavně tvé milované ženě.

Měj se tam nahoře krásně kamaráde R.I.P Ladislav Šich .. budeš v našich srdcích a písních

Javorka 2003