Dorostenci a dorostenky OT na SALMING NisaOpen              

V pátek ráno se týmy dorostenců a dorostenek OT vydaly na dlouhou cestu do Liberce, kde se zúčastnily letního turnaje SALMING NisaOpen 2017. Několika hodinová cesta, i přes různé nástrahy v podobě výluk a letních teplot, utekla rychle. Po obědě a rychlém ubytování v místní škole už oba týmy vyrážely vstříc svým prvním zápasům ve skupinách. Holky vyzvaly domácí Liberec a kluci změřili síly s týmem složeným převážně z hokejistů místních Bílých Tygrů. Po večeři se hráči vrátili zpět do školy, vybalili zbytek věcí a po zbytek večera probíhaly především teambuldingové hry a karaoke.

Sobota byla velmi náročná, protože kluky i holky čekaly tři zápasy ve skupinách. Po snídani dorostenci vyzvali kluky z Kolína a hned po nich holky bojovaly s hráčkami pražské Sparty. Po obědě nás čekalo krátké volníčko. Odpoledne holky čekalo mezinárodní utkání s polskými hráčkami z PUKS TRZEBINIA. Také kluci měli v plánu pravděpodobně nejtěžší zápas ve skupině proti pražským Black Angels, ve kterém ukázali, že jsou schopní bojovat a potrápit i takto obávaného soupeře. Po lehké večeři oba týmy čekaly poslední zápasy ve skupinách. Dorostenky vyzvaly Dobré, které svou hrou dokonale zaskočily a odnesly si ze zápasu zasloužené vítězství. Hrací den OT zakončili kluci, kteří se střetli se známým soupeřem z Dobrušky. Po večerních zápasech hráči dostali doslova studenou sprchu ve škole, protože teplá voda se k nám ten den nějak nedostala. Večer jsme strávili hraním společenských her a dalšími aktivitami.

V neděli se hrály zápasy play-off, do kterých bohužel ani jeden z týmů nezasáhl. To nám ale nevadilo, protože jsme si naplánovali výlet na Ještěd. Bohužel počasí bylo proti nám, a proto jsme se vydali do libereckého Babylonu, kde kluci vyzkoušeli aquapark a holky vyrazily do IQ parku. Potom už nás čekala jen dlouhá cesta domů, ale ukázalo se, že se kluci i holky skamarádili a vytvořili dobrou partu, protože cesta nám utekla rychle bez velkých potíží.

Oba týmy na turnaji utužily kolektiv a prohloubily vzájemné přátelství. Bohužel herně se nám turnaj nepovedl a výhry se nám vyhýbaly, ale máme spoustu super zážitků, které nám vydrží ještě dlouho.    

By Pavel Horák