Vrátili se z Mistrovství České republiky s cennými kovy     

      Stalo se již pravidlem, že se zápasníci DSc gym vracejí z významných sportovních akcí s medailemi. Nejinak tomu bylo na Mezinárodním mistrovství České republiky, které se konalo 17.června ve Frýdku-Místku. Na tento vrcholný turnaj, kterého se zúčastnilo 500 zápasníků z České republiky, ze Slovenska, Polska a Maďarska, vyslal Dsc gym jedenáct borců.

    Vedoucí výpravy, Lukáš Janda prozradil, že se soutěžilo v různých technických a váhových kategoriích. Zápasy se řídily pravidly „only submission“, což vyžadovalo donutit protivníka, aby se do deseti minut vzdal. Pokud se tak nestalo, rozhodovalo nastavené kolo. Kromě osvědčených borců, jsme na turnaji dali příležitost i začínajícím zápasníkům.  Pro ně to byly první velké závody a rozhodně se za svůj výkon nemuseli stydět.

      O jednoznačném úspěchu Dcs gym na Mistrovství České republiky vypovídají tři medailová umístění. Lukáš Janda (hnědý pás, +84 kg) osadil v kategorii ELITE MAN, což je vrcholová úroveň v brazilské jiu jitsou, bronzovou příčku a Jan Kubín masters bílé pásky také třetí místo. Tadeáš Smejkal, zápasil v modrých pásech do 70 kg a právem předvedl, že patří do špičky České republiky. Vybojoval zlatou medaili a stal se tak již trojnásobným Mistrem České republiky.

    V závěru Lukáš Janda řekl: “Přivezené medaile nás zavazují i do dalších velkých turnajů, které nás ještě čekají. V období prázdnin se budeme připravovat na Mistrovství Evropy pod organizací ISFA a W.O.W. a i tam bychom rádi předvedli naše schopnosti a kvality.“

      A my jim k tomu přejeme hodně sportovního štěstí a zisk dalších cenných kovů.

                                                                                         Milan Michalski