Co pro vás připravila knihovna na srpen 2017                   


Letní otevírací doba
Letní otevírací doba platí od 1. 7. do 31. 8. 2017. Během letních prázdnin máme všechna dětská oddělení i oddělení Teenspace otevřena i dopoledne pro děti i rodiče, těšíme se na vás. Vracet knihy můžete i po zavírací době, stačí je vhodit do biblioboxu před knihovnou (Smetanova ulice) i na pobočce Parník (ul. Ústecká). Knihy vám budou odečteny vždy nejbližší den, kdy máme otevřeno.
 
všechna oddělení město (Smetanova ul.)               pobočka Parník (Ústecká ul.)
            po        8-18                                                    po        8-11:30 12:30-18 dospělé oddělení
            út         8-14
            st         8-18                                                    st         8-11:30 12:30-18 dětské oddělení
            čt         8-14
            pá        8-14
 
Letní Matyldina knihovna v přírodě
2. srpna v 16 hodin, městský park Javorka, sraz u hříbku
Ahoj holky a kluci, pokud si najdete v prázdninovém shonu aspoň chvilku času, tak přijďte za námi do Javorky, kde si v trávě pod stromem budeme vyprávět prázdninové pohádky, zahrajeme si spolu hry, vyrobíme si lapač snů a také budeme malovat na kameny. K tomu si vyčarujeme na kouzelném ubrousku nějakou dobrotu! Ve středu 2. srpna od 16 hodin se na vás těší Matylda. Sraz u hříbku      v parku Javorka. Vstupné dobrovolné. Podložky na sednutí budou k dispozici na místě, s sebou dobrou náladu. V případě deštivého počasí se akce přesouvá na dětské oddělení, aktuální informace sledujte na našich facebookových stránkách: Městská knihovna Česká Třebová.
 
Rychlokurz práce s počítači pro začátečníky a mírně pokročilé bude od října 2017 pokračovat
Na oddělení Teenspace proběhne 11. září v 9 hodin informační schůzka pro zájemce, kteří jsou již na kurz přihlášeni a na které se domluvíme, co byste se rádi naučili. Kurz je již plně obsazen. Cena celého kurzu je 240 Kč (7 lekcí/1 lekce zdarma). Přihlášené zájemce bude kontaktovat během měsíce srpna lektorka Adéla Voclová. Bližší informace: adela.voclova@ceska-trebova.cz.
 
Připravujeme na podzim:
Setkání se spisovatelkou, scénáristkou a publicistkou Terezou Boučkovou, 30. října 2017. 
Další informace a aktuální otevírací dobu naleznete na webové stránce knihovna.ceska-trebova.cz nebo https://www.facebook.com/mekct/ Psát můžete na info.knihovna@ceska-trebova.cz nebo volejte 732 756 827.
 
Čtenářský koutek v recyklo stylu

Městská knihovna má novinku v podobě čtenářského koutku. „Kdo jste zatím neviděl na vlastní oči a neokusil na vlastní pozadí, určitě neváhejte a stavte se. Všechno začalo horou papírových krabic. A ejhle bylo tu čtenářské křeslo, a protože to křeslo vypadalo trochu osaměle, postupně přibyly další papírové vymoženosti: stolek na kuří nožce s apartními brýlemi o neznámých dioptriích, nikdy neuvadající květina v květináči a nakonec stojací lampa, zatím sice nefunkční, ale kdo ví,“ říká        k nápadu jeho autorka, knihovnice Jana Koďousková. „Použitým materiálem jsou kartónové krabice, ve kterých jsou dodávány nové knihy. Pro ty více zvídavé, konstrukci tvoří papírové tubusy z použitého PVC, jednotlivé spojovací články, pak (opět papírové) trubičky od mikroténových sáčků. Konečná vizáž je vytvořena ze stránek staré, již dávno vyřazené knihy. Dalším použitým materiálem je bublinková fólie (na područky), jedno nejmenované české silácké lepidlo a tavná pistole. Jednoduché. Křeslo je plně funkční a aby se nezničilo, je povrchově upraveno bezbarvým vodou ředitelným lakem. Proto se nebojte se u nás posadit,“ přibližuje vznik čtenářského koutku Jana Koďousková. Jako knihovna se snažíme znovu používat krabice, myslet zeleně, dáváme knížky     do knihovničky na nádraží a vytváříme příjemné prostředí pro vás, čtenáře. Přidejte se k nám. Pochlubte se také svými výtvory, co jste vytvořily z papíru, knih, ke čtení… fotky můžete posílat   na facebookovou stránku Městská knihovna Česká Třebová a my je budeme rádi sdílet. Mgr. Hana Sychrová