Motokrosová smůla

Tentokrát, bohužel, nepřinášíme dobré zprávy o dění v českotřebovském motokrosu. Minulý týden v úterý  se při jednom z posledních tréninků před dnešním závodem MČR, který se jel v Opatově, těžce zranil náš jezdec Denis Dvořák.
Po nepříjemném pádu na trati v Horním Újezdu byl Denis ve velkých bolestech převezen záchrannou službou do nemocnice v Litomyšli, kde absolvoval rentgenové vyšetření  a další vyšetření na CT. Bylo zjištěno vykloubení kyčelního kloubu. Vzhledem k večerní době tam však  nebyl přítomen ortoped!! Proto musel být Denis pod silnými sedativy převezen do pardubické nemocnice, kde se podrobil zákroku a nasazení kloubu zpět.
Je velkou smůlou, že ve slibně rozjeté sezoně, kde Denis figuruje na třetím místě průběžného pořadí MMČR juniorů a na vedoucí pozici v krajském přeboru, došlo k tak závažnému zranění, které ho vyřadilo z bojů až do jejího konce.
Denis se velmi těšil na dnešní závod velkého mistrovství, kde si věřil na slušný výsledek na své oblíbené „domácí“ trati. Nelze než konstatovat, že vše mohlo dopadnout podstatně hůř. Vzhledem k jeho věku však všichni věří  v jeho rychlou rekonvalescenci, že příští rok ho zastihne v ještě lepší formě a dál bude dělat svými výsledky radost všem příznivcům tohoto náročného sportu.
Ještě je třeba se zmínit, že v posledních dvou týdnech před nešťastným pádem se Denis zúčastnil závodu krajského přeboru (shodou okolností  právě v Horním Újezdu) a závodu Meteorit Cup v Benátkách u Litomyšle a obě soutěže přesvědčivě vyhrál. Přejeme mu, aby se jeho stav lepšil co nejrychleji a hlavně bez jakýchkoli následků.V. a M. Peterkovi