Prázdninový cyklobus vyjíždí

Již podvanácté vyrazil 30. června cyklobus na trasu propojující turisticky atraktivní místa Českomoravského pomezí. Cyklisté i pěší turisté tak budou opět moci poznávat nejen krásy historických měst regionu na pomezí Čech a Moravy. Cyklobus je zaveze blíže i dalším atraktivitám regionu.
Cyklobus je zaveze i na řadu dalších zajímavých míst, jako jsou zámek v Nových Hradech, Hřebečské důlní stezky, úzkokolejka v Mladějově, Toulovcovy maštale či rozhledna na Kozlovském kopci.
V provozu bude autobus uzpůsobený pro převoz kol každý pátek, sobotu a neděli od 30. června do 3. září a dále ve sváteční dny 5. a 6. července.
V pátek pojede autobus uzpůsobený pro převoz kol z Litomyšle v 10.30 a zaveze vás do Nových Hradů nebo do Proseče, odkud můžete vyrazit do oblíbených Toulovcových maštalí. Pokračovat bude k rozhledně Terezka na Pasekách a přes Borovou do Poličky. Zpět do Litomyšle vyrazí cyklobus z Poličky v 15.30. Pokud chcete vyrazit na výlet odpoledne, můžete se v 16.50 nechat z Litomyšle vyvézt na Kozlov, odkud autobus pokračuje do České a Moravské Třebové.
V sobotu bude cyklobus vyjíždět z Litomyšle v 9.50 a zaveze vás na Kozlov a dále do České Třebové, Mladějova, Moravské Třebové, Svitav a Poličky. Odpoledním spojem se z těchto míst můžete dopravit zpět do Litomyšle nebo se ještě navečer vydat do Nových Hradů či Proseče.
O nedělích a také o svátcích 5. a 6. července bude cyklobus jezdit podle stejného řádu jako v pátek.
Na lince bude platit jednotný tarif IREDO, který nabízí výrazné slevy dětem a osobám ZTP. Pro cestu cyklobusem je možné využít také zvýhodněné rodinné, síťové a časové jízdenky IREDO. Podrobné informace o provozu cyklobusu jsou uvedeny na portálu www.ceskomoravskepomezi.cz. Letáky s  jízdním řádem, mapkou a několika tipy na výlet budou distribuovány do všech litomyšlských domácností koncem června a k dispozici budou také v informačních centrech.
I letošní provoz cyklobusu Českomoravským pomezím je realizován díky spolupráci měst Litomyšl, Moravská Třebová, Polička, Svitavy, Vysoké Mýto a Česká Třebová za podpory Pardubického kraje.

Jiří Zámečník, marketingový manažer DSO Českomoravské pomezí

Jizdní řád cyklobusu - po kliknutí se zvětší do nového okna