PARTNERS STREETBALL CUP 

MEMORIÁL MISTRA JANA HUSA - 20. ROČNÍK

Tuto sobotu 22. července se v areálu českotřebovského gymnázia uskuteční jubilejní 20. ročník streetballového turnaje. Memoriál Mistra Jana Husa si od svého založení v roce 1995 vybudoval pevnou pozici mezi sportovními akcemi svého druhu nejen v našem regionu, ale i v celé České republice. Do České Třebové se pravidelně sjíždí přes 170 streetballistů z různých koutů naší země, dokonce i ze Slovenska a Polska.

Letošního ročníku se opět zúčastní 30 týmů mužů a 8 týmů žen, které budou po celý den soupeřit o hodnotné ceny od partnerů turnaje. Atraktivnost celé akce dodávají moderní umělé hrací povrchy s profesionálními basketbalovými koši, které budou opět v areálu gymnázia postaveny díky spolupráci s Českou basketbalovou federací. Celý hrací den bude proložen individuálními soutěžemi ve smečování, střelbě trojek a o nejkurióznější koš.

Velký počet příchozích diváků se může těšit i na bohatý doprovodný program v podobě exhibic a promoakcí partnerů. Na své si přijdou i nejmenší, pro které bude přichystaný sportovní dětský den se zajímavými aktivitami rozvíjející jejich obratnost. Připraveno bude 8 stanovišť, po jejichž splnění každé dítě dostane bohatou odměnu od hlavního partnera dětského dne Tongo Hradec Králové a mnoho dalšího.

V letošním roce budeme už potřetí pomáhat těžce nemocnému Lukáškovi, který  bude se svými rodiči osobně přítomen. Rozhodli jsme se během 20. ročníku uskutečnit charitativní akci "PŘINES DVACKU PRO LUKÁŠKA" a tím mu alespoň trochu pomoci v jeho těžkém životě.

Jako již tradičně i letos bude mít Memoriál Mistra Jana Husa svého patrona. Budou jím hned dvě naše bývalé basketbalové reprezentantky, vicemistryně světa Edita Šujanová a mistryně Evropy a vicemistryně světa Petra Kulichová. Obě dámy přijaly naše pozvání stát se patronkami, dokonce se i aktivně zúčastní streetballového turnaje.

Věříme, že si tuto sobotu najde do areálu českotřebovského gymnázia spousta diváků, kteří opět vytvoří nezapomenutelnou atmosféru. Organizátoři se akcí snaží o rozvoj streetballu, budoucí olympijského sportu, sportu a zdravého životního stylu vůbec, městské streetové kultury a další rozvoj významné kulturní akce v našem regionu, která by měla být pro zúčastněné a příchozí zážitkem. V případě opravdu nepříznivého počasí se celá akce přesune na zimní stadion v České Třebové. Těšíme se na vás!

Marek Trejtnar