Českotřebovský deník 211/2017 (4/8)  
Zimní stadion
se připravuje

na zimní sezónu.


Letní povrch byl již z plochy odstraněn a vše se chystá na provoz s ledovou plochou. Již v pondělí
se spustí chladící stroje, příprava ledu je spojena i velmi přesným lajnováním tak, aby byl zimní stadion koncem příštího týdne připraven  na  provoz na ledové ploše.
V letošním létě bylo třeba také opravit technologii chlazení tak, aby byla schopna po celý rok bezchybně pracovat a nedošlo k žádnému ohrožení zdraví a úniku nebezpečného chladiva. Zimní stadion bude již v srpnu dobře využit pro tréninky a soustředění. Pro veřejnost bude také veřejné bruslení - viz ZDE
 
Dotace z rozpočtu města

Když jsem našel na webu města v oblasti "Dokumenty města" odkaz s výše uvedeným názvem, tak jsem se domníval, že dozvím všechno co potřebuji vědět kolem dotací vyplácených z rozpočtu města Česká Třebová, tedy prostředků vyplacených z našich daní pěkně na jednom místě. Ve skutečnosti zde však najdete pouze  přehled o vyhlášených dotačních programech a podmínkách  pro individuální dotace v jednotlivých oblastech, tedy kapitolách rozpočtu. Očekával bych zde ještě přehled již schválených a vyplacených dotací, tak, jako to dělají na webech všude jinde.  Návštěvník našeho webu může přehled vyplacených dotací vypracovat pouze vlastními silami, postupným výpisem usnesení rady města. To je opravdu spousta práce, navíc při takovém nekonečném hledání můžete něco přehlédnout.  Dotace spravují vždy vedou příslušného odboru MěÚ  a jistě by šlo jednoduše zařídit, aby se ke každému z dále uvedených odkazů přidala ještě informace o tom, jako dotace byly v tom kterém dotačním programu již vyplaceny. Byla by to dobrá služba pro občany města a byl by přehled o vyplacených veřejných finančních prostředcích. Místo toho se často dozvíme ve zveřejněných usneseních rady města pouze zkratky jmen osob, pro které jsou dotace určeny. Prostě samé tajnosti.  Příklady
č. 713 Rada města schvaluje poskytnutí finanční dotace ve výši 12.000 Kč a uzavření smlouvy o poskytnutí této dotace mezi městem Česká Třebová a panem Z. N., za účelem podpory realizace kulturní akce „PPP - První pohodový pátek“, v textu dle předloženého návrhu Zodpovídá: paní Hrdličková
č. 680 Rada města schvaluje poskytnutí finanční dotace a uzavření smlouvy o poskytnutí této dotace s paní H. W., ve výši 3.500 Kč, za účelem podpory účasti na Mistrovství světa v kuželkách, v textu dle předloženého návrhu. Zodpovídá: Hana Hrdličková
č. 681 Rada města schvaluje poskytnutí finanční dotace a uzavření smlouvy o poskytnutí této dotace s panem P. J., ve výši 4.700 Kč, za účelem podpory přípravy na Mistrovství světa v kuželkách, v textu dle předloženého návrhu. Zodpovídá: Hana Hrdličková

Zatím na webu města najdete ve složce "Dotace z rozpočtu města" jen tyto odkazy

Oznámení obchodního družstva Konzum
Oznamujeme Vám, že v období od 7.8.  do 11.8. 2017 bude mít prodejna KONZUM Česká Třebová, Kubelkova 578
omezenou prodejní dobu, a to  od 7,30 - 12,00    13,30 -17,00 hodin.
 

Úpravy komunikací a chodníků na Skalce v plném proudu


V areálu na Skalce je během letní sezóny velmi rušno.  probíhá zde úprava chodníků a komunikací v celé oblasti od silnice I/14 až po  parkoviště u zimního stadionu. práce provádí společnost Agile. Podařilo se zkoordinovat stavbu komunikací s dostavbou střechy nové sportovní haly, takže bude letos v této oblasti hotovo. Nově budou upravena také parkovací místa před vstupem do  budovy školy, stávající chodník od schodů je doplněn dalším chodníkem  vedeným kolem sportovního stadionu. Celá tato oblast tak dostane novou úpravu, opravdu si to  zaslouží.   měla zde probíhat ještě  výstavba I. etapy lehkoatletického stadionu, avšak zrušený dotační titul na MŠMT udělal čáru přes rozpočet.  Tak bude třeba 9 milionů v rozpočtu města v rámci změny přesměrovat. Třeba právě  na úpravu komunikací na Skalce, se kterou město při tvorbě  svého finančního plánu počítalo až napřesrok.   


Informace pro rodiče nově narozených dětí – vítání občánků 

Vážení rodiče, máte-li zájem o slavnostní uvítání Vašeho novorozeného děťátka do života v obřadní síni města Česká Třebová, žádáme Vás o poskytnutí osobních údajů, potřebných k přípravě pozvánky na tuto akci. K tomuto účelu vyplňte a podepište formulář „Souhlas se zpracováním osobních údajů“, který naleznete na internetových stránkách městského úřadu:
http://www.ceska-trebova.cz/vitani-nove-narozenych-obcanku/d-4521
nebo jej obdržíte na podatelně úřadu a v kanceláři matriky. Předem děkujeme za Váš zájem a spolupráci.
Matrika Městského úřadu Česká Třebová
Opět kamion mimo  silnici I/14 Česká Třebová - Třebovice  (pátek 4/8 kolem 16 hodiny)

Foto Petr Kulička
Předchozí nehoda nákladního vozidla na silnici 14 u obce Rybník okres Ústí nad Orlicí; silnice I/14 u obce Rybník
byla  1.8.2017 - problém od 20:10 do 22:15. Nyní  byla havárie blíže ke Třebové....
 
Nově upravená krajská kandidátní listina KDU-ČSL po odstoupení starostů a nezávislých - najdete ZDE
Turistický portál kraje je nyní modernější 

Pardubice - Od začátku srpna se uživatelé oblíbeného turistického portálu www.vychodnicechy.info setkávají na těchto stránkách nejen s modernější grafikou, ale především mají usnadněnou cestu k vyhledávaným informacím. Pro nový design hledala Destinační společnost Výhodní Čechy inspiraci mezi nejlepšími evropskými turistickými portály.
„Turistický portál Pardubického  www.vychodnicechy.cz si i ve své původní podobě vedl dobře, v červenci dokonce překonal návštěvnický rekord za celou dobu své existence, když zaznamenal 58 334 návštěv,“ upozornil radní Pardubického kraje pro cestovní ruch René Živný. „V minulosti získal i několik odborných cen, ale je nám jasné, že v tomto oboru se musíme pružně přizpůsobovat novým trendům a zejména uživatelům, kteří zde hledají vše potřebné pro cestování po našem regionu. Teď jsem zvědav, jak se změny projeví v další návštěvnosti,“ dodal Živný.
Obsah portálu, který provozuje Pardubický kraj, je pravidelně aktualizován nejen informačními centry, ale i poskytovateli služeb cestovního ruchu. Je k dispozici v devíti jazykových mutacích, má integrovaný mapový portál a plánovač výletů i na více dní.
Součástí je i velké množství připravených turistických programů, které jsou na webu uspořádány podle cílových skupin nebo tematického zaměření. Nechybí ani bohatá videogalerie včetně virtuálních prohlídek zajímavých turistických cílů.
Samozřejmostí je databáze více než 15 tisíc objektů, které lze nyní vyhledávat pomocí nového nástroje rychle a podle různých kritérií. Důležitá je i prezentace akcí, které se na území Pardubického kraje konají. Těch bylo jen od začátku letošního roku 11 tisíc.