Českotřebovský deník 225/2017 (20/8)

Čtvrteční koncert skupiny MADAM v Javorce byl  zatím vyvrcholením léta



Krajský fotbalový přebor pokračoval druhým kolem

Sobota 19. 8. 2017 10:15
 
Sobota 19. 8. 2017 10:15
 
Sobota 19. 8. 2017 17:00
Rozhodčí: Mrázek Aleš - Zita Miloslav, Pešek Martin. Delegát: Školout František.
Česká Třebová cela ve 25. minutě 1 : 0 brankou Filipa Grepla. Jenže to už bylo všechno, pak se prosadili hosté. Podařilo se jim vsítit v 55.- a 59. minutě dvě důležité branky (Popelář, Krejsar) vítězství potom potvrdili ještě dalšími dvěma góly Ptáček (67) a opět Krejsar (81.min.) v 50. minutě si vysloužil Matouš Kopecký žlutou kartu a v 56. minutě byl vystřídán Patrikem Urbancem. Nepomohlo ani další velké střídání v 74. minutě, kdy Patrika Müllera, Patrika Rataje a Michala Kubáska vystřídali Oldřich Ezr, Josef Vondra a Daniel Vencl.  FK je zatím bez vítězství. V příštím kole hraje FK v Litomyšli, Litomyšlský klub také ještě letos v soutěži výhru nezaznamenal. FK Česká Třebová je po dvou kolech s jedním bodem a pasivním skóre 2 : 5 na 13. místě tabulky (před Litomyšlí).
Sobota 19. 8. 2017 17:00 
 
Sobota 19. 8. 2017 17:00
 
Sobota 19. 8. 2017 17:00
Slatiňany - Žamberk 3:0 (1:0)  100 diváků I. liga juniorky
 
T.J. Sokol Česká Třebová odbor Sokolské všestrannosti
cvičební hodiny od září 2017

Rodiče a děti 
pondělí 16,30 - 17,30 hod.  zahájení 11.9. 2017
Ženy 
pondělí   9,30 -10,30 hod.  18,30 -19,30 hod.
čtvrtek 18,30 - 19,30 hod. Zahájení 18.9. 2017

Nový ročník volejbalových soutěží přede dveřmi 

I. liga juniorů: Česká Třebová bude mít ve skupině C dva zástupce - T.J. Sokol Česká Třebová jako nováček a  TJ Sokol II Česká Třebová jako favorit této skupiny. Loni vyhrál skupinu B, ale do extraligy se následně neprobojoval. V I. liga má letos 4 skupiny po 8 účastnících.  Soutěž začínají oba českotřebovské týmy doma.  Sokol II hraje v tělocvičně ZŠ Nádražní 17. 9. se Sokolem Pardubice, T.J. Sokol pak 16. 9. hostí Havlíčkův Brod v hale VDA na Skále.

I. liga juniorky: T.J. Sokol Geodézie  Česká Třebová startuje ve skupině C, I. dvojkolo hraje doma 23. 9. s družstvem TJ. Svitavy. I. liga juniorek má 6 skupin po 6 účastnících.

I. liga kadetky: Ve skupině C jsou opět dva českotřebovská družstva kadetek T.J. Sokol Geodézie a T. J. Sokol II. Celkem jsou 4 skupiny I. ligy po 6 účastnících. Oba třebovské týmy zahajují soutěž 232.9,. doma, Sokol Geodézie hostí Světlou nad Sázavou a Sokol II T.J. Lanškroun. 

Dobré zastoupení České Třebové ve volejbalových soutěžích mládeže je důkazem toho, že o českotřebovskou mládež je v obou našich oddílech dobře postaráno. Ve II. lize opět bojuje Sokol II ve skupině B, první dvojkolo hraje 30/9 doma s Prosekem, ve II. lize žen hraje Sokol Geodézie opět ve skupině B, v 1. a 2. kole hostí 30/9 Červený Kostelec.
 
Mistrovství ČR dvojic v kuželkách s českotřebovskou účastí

Boje probíhaly v těžké kuželně v Lomnici.  Byla pro mnohé muže oříškem a možná také velkou neznámou. Ve finálovém turnaji se sešla silná konkurence kvalitních hráčů, ale nikomu z nich se nepodařilo překonat hranici 600 kuželek. Výkon nejlepší dvojice tak zůstal hluboko pod hranicí 1200 kuželek. Vítězství si za vyrovnané výkony obou borců odnesla dvojice Radek Hejhal, SKK Podbořany (582) a Michal Jirouš, SKK Náchod (588). Tato dvojice tak přidala po předloňském třetím místě a titulu z roku 2013 další úspěch. Stříbrné medaile si odvezla třebíčská dvojice Václav Rypel (585) a Kamil Nestrojil (571). Bronz získala pro SKK Rokycany dvojice Jan Endršt (577) a Štěpán Šreiber (572).
Šestnáct nejlepších dvojic postoupilo do nedělní soutěže tandemů. Radek Hejhal a Michal Jirouš vyhráli všechny čtyři své souboje a odvezli si z Lomnice i druhý titul, když ve finále porazili opět dvojici Rypel a Nestrojil. Poraženými semifinalisty, kterým patří bronz, byly dvojice Ondřej Topič (TJ Lokomotiva Česká Třebová) + Rostislav Gorecký (TJ Sokol Luhačovice) a Luděk Rychlovský (SK Baník Ratíškovice) + Tomáš Procházka (KK Vyškov).
 
HOKEJBALISTKY ZPĚT V ELITNÍ SKUPINĚ VÝCHODOČESKÉHO PŘEBORU
V závěru června se v Pardubicích na Svítkově rozhodlo o postoupu družstva žen  zpět do skupiny „A“, kterou po předchozím turnaji musely opustit. Dopadlo to dobře: pět zápasů = pět vítězství
Eagles Brno – TJ Lokomotiva Česká Třebová 0:8 (0:4, 0:4)
TJ Lokomotiva Česká Třebová – Barbíny Kyjov 6: 3 (4:1, 2:2)
Bodliny Heřmanův Městec – TJ Lokomotiva Česká Třebová 0:10 (0: 3, 0:7)
TJ Lokomotiva Česká Třebová – HC Roštěnky Přelouč 2:0 (2:0,0:0)
TJ Lokomotiva Česká Třebová – SK Hokejbal Letohrad 5:1 (4:1,1:0)
Sestava ČT: Kmoníčková- Držmíšková, Kvasničková R., Nováková, Kvasničková P., Hyksová M., Rudová, Hekrlová
Hodnocení Michal Broulík, TJ Lokomotiva Česká Třebová:
„Poslední turnaj, který se konal v Letohradě, kde jsme nebyli kompletní, rozhodl o tom, že jsme byli nuceni opustit skupinu „A“. Cíl před svítkovským turnajem jsme si stanovili jednoznačný. Tím bylo vítězství v „béčku“ a následný návrat. Všechny zápasy ve skupině jsme zvládli a zvítězili jsme. Do barážového zápasu o postup nám vývoj turnaje přisoudil tým letohradských laní, které nebyly kompletní. Letohrad se sice dostal do vedení, ale nám se naštěstí podařilo brzo srovnat a ještě než skončila první polovina zápasu otočili jsme jeho vývoj. Po zbytek herního času jsme si vedení pohlídali a ještě ho dokonce navýšili. Jsme moc rádi, že se nám podařilo v nejkratším možném čase postoupit zpět. Teď nás čeká krátká pauza a na konci srpna s chutí do toho.“
 
AD: Závazné stanovisko odboru životního prostředí MěÚ dle zákona o ochraně ovzduší 

Text (viz Českotřebovský deník 222/2017) podle vedoucí odboru životního prostředí Ing. Ivany Vrbické vypovídá o naprosté neznalosti zákona:
1. Ze zákona o ochraně ovzduší máme povinnost informovat, resp. zpřístupňují veřejnosti srozumitelné informace o podaných žádostech o závazné stanovisko a povolení provozu a o závazných stanoviscích a povoleních, která byla vydána na základě těchto žádostí,...
2. Dle vašeho názoru jde o citlivé údaje - váš názor je mylný, citlivým údajem dle § 4 písm. c) zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně citlivých údajů jsou "osobní údaje vypovídající o národnostním, rasovém nebo etnickém původu, politických postojích, členství v odborových organizacích, náboženství a filozofickém přesvědčení, odsouzení za trestný čin, zdravotním stavu a sexuálním životě subjektu údajů a genetický údaj subjektu údajů; citlivým údajem je také biometrický údaj, který umožňuje přímou identifikaci nebo autentizaci subjektu údajů,..."
Poznámka:  Text (viz ZDE ) upozorňuje,  že jde o zveřejnění dle zákona o ochraně ovzduší. Všímavý čtenář zjistil, že tato skutečnost je porovnávána s praxi na webu města Česká Třebová, kde nejsou zřejmě z obavy před zneužitím citlivých údajů zveřejněna ani plná jména těch občanů, kteří jsou příjemci dotací z veřejných prostředků, tedy z rozpočtu města a je zde uveden konkrétní případ nedávno zveřejněného usnesení rady města ze dne 14. 8. 2017. 

 





  •