Hokejisté z mládežnického hokejového oddílu

TJ Lokomotiva na prahu nové sezóny

Hokejová mládež vstupuje do své 11. soutěžní sezóny. Tréninková příprava již odstartovala 24. 7. na suchu, ale již 14.8. přejdeme na led, kdy zahajují „ty správné“ hokejové tréninky. Během srpna se na ledě vystřídají všechny věkové kategorie, čítající více jak 130 dětí. Je přichystáno 11 tréninkových dní a k tomu proběhnou dva přípravné hokejové kempy. Jeden 3 denní a druhý 6 ti denní. Oběma projde zhruba 150 dětí, jak z našeho oddílu, tak z klubů v bližším či vzdálenějším okolí. Na 30.8. je přichystán i první přípravný zápas starších dorostenců proti rivalům z Litomyšle. Rutinní příprava začne tradičně první zářijový týden. Na konci září se klub účastní celonárodní náborové akce  Pojď hrát hokej, na kterou bude navazovat tradiční Školička bruslení pro nejmenší. Na konci ledna 2018 se budeme organizačně podílet na zajištění hokejového turnaje v rámci Zimní olympiády mládeže, kterou pořádá Pardubický kraj.
V soutěžích ČSLH a KSLH hokejové sezóny 2017/18, bude náš oddíl reprezentovat celkem 9 týmů. Z toho 5 týmů minihokejistů 2 x roč.2008 a po jednom pak 2009, 2010 a 2011.
Velký hokej pak hrají Mladší žáci, kteří obhajuje loňské prvenství v soutěži Liga mladších žáků sk.D – Pardubického kraje. Dál to jsou Starší žáci – Liga starších žáků skupina B – Pardubického kraje. Mladší dorost v Regionální lize MD konference střed sk.E a Starší dorost v Regionální lize SD konference střed sk.D
Právě týmy st. a ml. dorostu je přeskupený tým dorostu, který vloni odehrál první a zároveň poslední sezónu v Krajské lize. Před letošní sezónou totiž došlo k avizované reorganizaci soutěží na úrovni dorostu a juniorů. Zanikly krajské soutěže dorostu a juniorů, ale vznikly regionální ligy mladšího a staršího dorostu. Juniorské soutěže na krajských úrovních zanikly bez náhrady. Dorostenecké soutěže jsou celorepublikově pouze dvoustupňové. Tedy extraliga a regionální liga. Obě jsou pak rozděleny na 3 konference (Západ, Střed a Východ). V každé konferenci pak jeden klub z extraligy sestupuje a z regionální ligy naopak postupuje. Jsme rádi, že se nám podařilo oba týmy dostatečně naplnit a přihlásit je do soutěží. Ne ve všech tradičních regionálních klubech se toto podařilo.
Počínaje tímto ročníkem tak máme v oddíle všechny mládežnické věkové kategorie a všichni hrají své mistrovské soutěže.
Rozpis prvních utkání:

Utkání

Datum

Čas

Místo

Tým

Soupeř

Přípravné

30.8.

16:15

Doma

Starší dorost

 Litomyšl

Přípravné

2.9.

11:15

Doma

Mladší dorost

Litomyšl

Přípravné

9.9.

8:30

Doma

ml. a st. žáci

Litomyšl

Přípravné

10.9.

 

Venku

Starší dorost

 Litomyšl

Mistrovské

15.9.

20:00

Doma

Starší dorost

Světlá nad Sázavou

Mistrovské

17.9.

10:15

Doma

Mladší dorost

 Litomyšl

Mistrovské

23.9.

9:00

Doma

ml. a st. žáci

Lanškroun