KINO SVĚT - PROGRAM V ZÁŘÍ 2017                             

2. 9. 2017 17:00 - velký sál Kulturního centra

Edu Součka, jeho maminku a tatínka už známe z filmu Obecná škola. Nyní jsme však v Protektorátu, kdy je rodina osmiletého Edy donucena vystěhovat se z Prahy na venkov k příbuzným. Městečko, kde chlapec dosud trávil jen prázdniny, se nyní stává jeho domovem. Mladá městská rodina se musí přizpůsobit novému prostředí a také soužití pod jednou střechou s tetou a jejími příbuznými, což zahrnuje i velmi přísného dědečka. Eda má před sebou nelehký úkol: najít a obhájit své místo v místní klukovské partě, jejíž svět je naprosto odlišný od jeho městského.
Hrají: O. Vetchý, T. Voříšková, A. Grec, J. Tříska, V. Pavlíková, O. Kaiser... Režie: Jan Svěrák Mládeži přístupno, drama, komedie, 111 min.
Vstupné: 120 Kč.

4. 9. 2017 19:00 - velký sál Kulturního centra

Válka o planetu opic začíná dva roky po událostech předchozího snímku Úsvit planety opic. Z inteligentního šimpanze Caesara (Andy Serkis) se stal nezpochybnitelný vůdce rozrůstajícího se společenství opic, a když se s ním nyní setkáváme, je mu okolnostmi vnucena nová role válečného generála. Situace opičího klanu vedeného Caesarem je totiž katastrofální. Jejich skupina ustoupila do lesů, kde se často utkávají v bitvách s lidskou armádou, vedenou nelítostným plukovníkem McCulloughem (Woody Harrelson). Ztráty opičího společenství jsou obrovské a Caesar cítí bolest z každé smrti. Režie: M. Reeves Mládeži přístupno od 12 let, akční sci-fi, titulky, 143 min.
Vstupné: 110 Kč.

6. 9. 2017 19:00 - velký sál Kulturního centra

Barry Seal (Tom Cruise) pracuje jako pilot dopravního letadla a rutina amerických vnitrostátních letů ho čím dále víc ubíjí. I proto nadšeně skočí po nabídce „náhodného kolemjdoucího“, z něhož se vyklube agent CIA (Domhnall Gleeson), aby pilotoval pod záštitou tajných služeb. Barryho čekají sexy přelety nad základnami kolumbijských narkobaronů, ze kterých pořizuje bohatou fotodokumentaci, nutnou pro boj s drogovými kartely. Jenže proč létat takhle naprázdno, když se můžete spojit i s protistranou a kromě fotek pro CIA vozit do Ameriky i drogy? Režie: D. Liman Mládeži přístupno od 12 let, akční drama, titulky, 114 min.
Vstupné: 120 Kč.

9. 9. 2017 17:00 - velký sál Kulturního centra

Po událostech prvního filmu musí veverčák Bručoun se svými přáteli zabránit starostovi Oakton City zbourat jejich domov kvůli plánované výstavbě pochybného zábavního parku. Režie: C. Brunker Mládeži přístupno, animovaný, 92 min.
Vstupné: 110 Kč.

11. 9. 2017 19:00 - velký sál Kulturního centra

Roland Deschain (Idris Elba), poslední z řádu rytířů, vede odvěkou bitvu s Walterem O'Dimem, známým též jako Muž v černém (Matthew McConaughey) a je odhodlaný zabránit mu ve zničení Temné věže, která svou existencí drží pohromadě celý vesmír. Dobro a zlo se tak ocitají v souboji, který rozhodne o osudu všech světů, protože Roland je jediným, kdo je schopen Temnou věž před Mužem v černém ochránit. Režie: N. Arcel Mládeži přístupno od 12 let, akční, dobrodružný, fantasy, horor, sci-fi, western, titulky, 91 min.
Vstupné: 110 Kč.

12. 9. 2017 17:00 - velký sál Kulturního centra

Křižáček je „historická roadmovie" odehrávající se v době vrcholného středověku a inspirovaná romantickou básní Jaroslava Vrchlického. Malý chlapec ovlivněn legendami o dětských křížových výpravách utíká z domova a jeho otec, skutečný rytíř Bořek se vydává na takřka marnou pouť za jeho nalezením. Dvojí putování ovšem nechce být lineárním dobrodružným vyprávěním, nýbrž se snaží pojmenovat univerzální a nadčasové problémy dospívání, vztahu k autoritám, úbytku životních sil i schopnosti přiznat si vlastní selhání. Hrají: K. Roden, A. Bílík, M. John, J. Semerádová... Režie: V. Kadrnka Mládeži přístupno, drama, 90 min.
Vstupné: 60 Kč.

13. 9. 2017 19:00 - velký sál Kulturního centra

Nejlepší bodyguard na světě dostane nového klienta, nájemného vraha, který musí svědčit u Mezinárodního soudního dvora. Aby se včas dostavili k soudnímu řízení, musí oba zapomenout na to, že jsou tak trochu jiní a že si možná až příliš lezou na nervy. Hrají: R. Reynolds, S. L. Jackson, G. Oldman... Režie: P. Hughes Mládeži přístupno od 15 let, akční, komedie, titulky, 118 min.
Vstupné: 110 Kč.

16. 9. 2017 17:00 - velký sál Kulturního centra

Richard je vrabec. A všichni to ví. Všichni kromě Richarda. Malý ptačí sirotek vyrůstá v čapí rodině, má čapího bráchu, čapí mámu, čapího tátu a je samozřejmě přesvědčený, že sám se narodil jako čáp. Jenže přijde čas, kdy jeho adoptivní rodina vyráží na zimu do teplých krajů a Richarda musí nechat doma. A tak začíná velkolepé ptačí odysea. Čáp nečáp, vrabec nevrabec, Richard nemá svoje křídla pro nic za nic a vyráží do dálné Afriky na vlastní pěst. Cestou přes celou Evropu potkává bláznivou sovu Olgu s neviditelným imaginárním přítelem jménem Oleg a také ješitného egocentrického papouška Kikiho, který ze všeho nejraději zpívá disko a tak trochu mimochodem se děsí výšek. režie: T. Genkel Mládeži přístupno, animovaný, český dabing, 84 min.
Vstupné: 100 Kč.

18. 9. 2017 19:00 - velký sál Kulturního centra

Jean (Pio Marmai) už deset let cestuje po světě a zpřetrhal všechna pouta, která ho spojovala s rodinou žijící v Burgundsku. Jeho otec ale vážně onemocní a tak se po letech musí vrátit do krajiny svého dětství. Je konec léta, blíží se vinobraní a po otcově smrti se Jean musí spolu se svými sourozenci Juliettou (Ana Girardot) a Jéremym (François Civil) domluvit, co bude se zděděným rodinným vinohradem. Režie: C. Klapisch Mládeži přístupno od 12 let, drama, titulky, 113 min.
Vstupné: 110 Kč.

20. 9. 2017 19:00 - velký sál Kulturního centra

Každých sedmadvacet let se ve městě Derry probouzí zlo, beroucí na sebe podobu toho, čeho se nejvíce bojíte. Důvod je jediný: strach ochutí naše maso a "To" může začít hodovat. Ale pozor! Živí se hlavně dětmi, protože jejich strach je mnohem jednodušší než u dospělých. Tak to chodí odpradávna, jenže v roce 1958, zrovna v době, kdy má klaun Pennywise žně, se spojí parta dětí a "To" porazí. Myslí si, že ho zabily, ale... v roce 1985 je jisté, že "To" žije a střádá strašlivou pomstu. Sedm členů tehdejší dětské party musí opět čelit hrůzám mládí, na které časem raději a neúmyslně zapomněli. Režie: A. Muschietti Mládeži přístupno od 15 let, drama, horor, thriller, titulky, 135 min.
Vstupné: 110 Kč.

23. 9. 2017 17:00 - velký sál Kulturního centra

Emoji ve filmu vás vůbec poprvé zavedou do tajného světa uvnitř vašeho mobilu. V aplikaci pro textové zprávy se ukrývá Textopolis, bujná metropole, ve které žijí vaši oblíbení Emoji v naději, že se jednou dostanou do zprávy. Každý z Emoji má jen jeden výraz, až na smajlíka jménem Gene, který má výraz vícevýznamový. To je ovšem problém, a tak se Gene rozhodne stát „normálním." Pomocnou ruku mu nabídne Hi-5 a nechvalně proslulá hackerka Jailbreak. Společně se vydají na cestu skrz aplikace, které jsou každá vlastním, zábavným světem, aby našli Kód, který může Gena opravit. Celému mobilu však začne hrozit veliké nebezpeční a jen tahle tahle trojice může svět smajlíků zachránit, než bude nadobro vymazán. Režie: A. Leonids Mládeži přístupno, animovaný, český dabing, 97 min.
Vstupné: 100 Kč.

25. 9. 2017 19:00 - velký sál Kulturního centra

Film je silným příběhem lásky, cti, vzpoury a přežití, inspirovaný jednou z nejvíce přehlížených tragédií 20. století. Vypráví osudy dvou mladých milenců, vtažených do pustošícího řádění Josefa Stalina a jeho genocidní politiky namířené proti Ukrajině ve třicátých letech minulého století. Zatímco Stalin upevňuje ambice komunistů v Kremlu, mladý umělec Jurij (Max Irons) se snaží přežít hladovění, věznění a mučení, aby svou dětskou lásku Natálku (Samantha Barks) zachránil před hladomorem, programem na vyhladovění obyvatelstva, který nakonec zabil miliony Ukrajinců. Na pozadí těchto tragických událostí uniká Jurij ze sovětské věznice a přidává se k protibolševickému hnutí odporu. Tam bojuje za znovushledání s Natálkou a zároveň za svobodnou Ukrajinu. Režie: G. Mendeluk Mládeži přístupno od 15 let, drama, romantický, válečný, titulky, 104 min.
Vstupné: 90 Kč.

26. 9. 2017 17:00 - velký sál Kulturního centra

Filmový portrét autentického českého neonacisty z Prostějova, kterého štáb Víta Klusáka sledoval po dobu dvou let (2015 - 2016). Dalibor K. (37) pracuje jako lakýrník, točí amatérské horory, skládá naštvané písně, maluje a je radikální neonacista. Blíží se mu čtyřicítka, ale doposud neprožil plnohodnotný vztah se ženou, bydlí totiž stále se svojí matkou Věrou (63). Nesnáší svoji práci, cikány, Židy, uprchlíky, homosexuály, Merkelovou, pavouky a zubaře. Nesnáší svůj život, ale neví, co změnit. Natáčení obrazů ze života nácka s uměleckými ambicemi započalo ve chvíli, kdy se Daliborova matka seznámila přes Facebook se Slovákem Vladimírem (47), který s oblibou říká, že by "z cikánů udělal asfalt". Tragikomický vhled do světa "obyčejných slušných Čechů", kterým se stýská po Adolfu Hitlerovi. Mládeži přístupno od 12 let, dokumentární, 105 min.
Vstupné: 60 Kč.

          KTERÝ JE TEN PRAVÝ? (USA) 2D

27. 9. 2017 19:00 - velký sál Kulturního centra

Alici je čtyřicet, má dvě děti, rozešla se s manželem a vrací se zpátky do města, kde se narodila a vyrostla. Zpátky ke kořenům! Doma si chce utřídit myšlenky a začít znovu od začátku. Vždyť život začíná až po čtyřicítce, říká se. Nemůže existovat lepší start než narozeninová party s kamarádkama! „Na svoje narozeniny to vždycky přeženu, utrhnu se ze řetězu.. a pak zpátky do normálu." těší se Alice. S návratem do normálu to ale nebude vůbec žhavé a její život nabere zcela nečekaný směr. Na oslavě potkává tři mladíky, s jedním z nich stráví noc a všem pak nabídne, že u ní mohou chvíli bydlet. Najednou má v domě o dost větší rodinu a také nebezpečně se rozvíjející romantický vztah, snad dokonce lásku. A pak se ve dveřích objeví bývalý manžel s kufrem v ruce. Hrají: R. Witerspoon, M. Sheen... Režie: H. M-Shyer Mládeži přístupno od 12 let, romantická komedie, titulky
Vstupné: 110 Kč.

Zájemci o pořady KC Česká Třebová si mohou rezervovat vstupenky prostřednictvím internetu na internetové stránce KC www.kcct.cz nebo telefonicky na Informačním centru Česká Třebová tel. 465 500 211. Rezervované vstupenky vyzvedněte nejpozději do 24 hodin, poté bude rezervace automaticky zrušena.