Co pro vás připravila knihovna na září 2017
 
Otevírací doba od září
Od 1. září se vracíme k běžné provozní době, tudíž budeme mít otevřeno mimo jiné i v sobotu od 8 do 11 hodin. Zároveň upozorňujeme návštěvníky, že ve státní svátek 28. září bude knihovna zavřená. Poznamenejte si do diářů, na 30. října připravujeme setkání se spisovatelkou, scénáristkou a publicistkou Terezou Boučkovou.
 
Výstava Zázraky přírody aneb stačí se jen dívat
Srdečně zveme na novou fotografickou výstavu v prostorách knihovny paní Miroslavy Kejvalové, ke shlédnutí bude od 1. září.
 
Matyldino pohádkohraní
5. 9. od 16 hodin, oddělení pro děti/park Javorka
Vzkaz pro děti: Milé děti, pojďte se s námi alespoň na chvíli ponořit do světa pohádek, her a poznat nové kamarády. Pokaždé na vás čeká Matylda s nějakým novým příběhem nebo pohádkou, následuje tvořeníčko, povídání, hry a trochu pohybu. Potom pro vás bude přichystaná určitě nějaká dobrota na kouzelném ubrousku… no tak neseďte doma a přijďte!
Vzkaz pro rodiče: Maminky a tatínkové, chceme vzbudit ve vašich dětech zájem o četbu, ukázat jim krásu mluveného slova a kouzlo společného předčítání, ale také jim dát možnost navázat nová přátelství… Vy si mezitím můžete v prostoru knihovny dát nějaký nápoj, odpočinout si, a pak si vyzvednout děti. Akce je vhodná pro předškoláky a děti mladšího školního věku.
Budeme se na vás těšit každé první úterý v měsíci od 16 hod., v městské knihovně na oddělení pro děti v následujících termínech: 5. září (za příznivého počasí se akce může konat v parku Javorka, aktuální informace vždy na Facebooku), 3. října, 7. listopadu a 5. prosince 2017.
 
Akce na oddělení Teenspace:

Zapař si s knihovnicí
7.9., 14.9., 21.9. (čtvrtek), 14 – 18 hod., Teenspace
Předveď ostatním svou oblíbenou hru na X-boxu, např. Lego, Harry Potter nebo Dance, ale také na compu a nauč ji knihovnici.
 
Offline day – odpoledne plné deskových her a zábavy
6.9., 13.9. (středa), 14 – 18 hod., Teenspace
Vypneme compy, X-box, mobily, Wi-Fi a zahrajeme si různé deskové hry, např. Dixit, Česko junior, Twister,  Ubongo, Double a spoustu dalších her, u kterých si budeme povídat a užijeme si společně odpoledne. Můžeš přinést i svou oblíbenou hru z domu a naučit ji hrát ostatní. 
 
Turnaj v karetní hře UNO
18.9. (pondělí), 15 – 18 hod., Teenspace
Před prázdninami jsme rozjeli hru UNO, tak vezmi kámoše a  přijď si dát turnaj. Více info: adela.voclova@ceska-trebova.cz.
 
Challenge Zkus se nesmát
20.9. (středa), 15 – 17 hod., Teenspace
Směješ se rád/a? Přijď na challenge a zkus se nezasmát. :) Kdo se nejméně zasměje, odměna ho nemine. Těší se na Vás Adéla. Více info: adela.voclova@ceska-trebova.cz.
 
A je to tady, robokroužek pokračuje!!!
11. 10. (středa), 15 hod., Teenspace
Máš fantazii a baví tě stavět z lega a programovat? Tak to je tento kroužek stvořený přímo pro TEBE. Informační schůzka se koná 11. 10. 2017 od 15 h. Kroužek se bude konat vždy ve středu od 15 do 17 hod. Vstupné je dobrovolné. Počet míst je omezen. Robokroužek je určen pro děti od 9 let do 15 let. Těší se         na Tebe Adéla. Bližší informace adela.voclova@ceska-trebova.cz.
 
Rychlokurz práce na počítači pro začátečníky a mírně pokročilé bude od října 2017 pokračovat
V Městské knihovně na oddělení Teenspace proběhne v pondělí 11. září 2017 v 9 hodin informační schůzka pro zájemce, kteří jsou již přihlášeni, na které se domluvíme, co byste se rádi naučili. KURZ je již PLNĚ OBSAZEN. Další kurz bude vypsán na začátku roku 2018.
Cena celého kurzu je 240 Kč (7 lekcí/1 lekce ZDARMA). Přihlášení zájemci již byli kontaktováni v srpnu. Kurzem vás bude provádět lektorka Adéla Voclová. Bližší informace adela.voclova@ceska-trebova.cz.
 
Vozíme knihy seniorům
Každý měsíc si obyvatelé Domova s pečovatelskou službou (“Žluťák”) mohou přijít do společných prostor vybrat z nabídky knih a časopisů, které jim pracovnice knihovny Pavla Poslová přiveze. V uvedených termínech od 8:30 do 10:30 je možné vrátit přečtené knížky a půjčit si další. Počet výpůjček není omezen. Letos je půjčování knih naplánováno na 19. září, 24. října, 21. listopadu a 14. prosince.
Stejnou službu poskytujeme také v Domově pro seniory, kde jednou měsíčně půjčuje knihy Martina Štosová.
Dále nabízíme donášku knih, časopisů a audioknih do domu. Tato služba je bezplatná a je určena pro všechny, kterým zdravotní stav či handicap neumožňuje navštívit knihovnu. Podmínkou je platný čtenářský průkaz do naší knihovny. V případě zájmu o donáškovou službu volejte 732 756 827 nebo nám napište na info.knihovna@ceska-trebova.cz.
 
Další informace a aktuální otevírací dobu naleznete na webové stránce knihovna.ceska-rebova.cz nebo https://www.facebook.com/mekct/ Psát můžete na info.knihovna@ceska-trebova.cz nebo volejte 732 756 827.