Kohouti vstupují do nové hokejové sezóny                         

Přesně za měsíc (25. srpna) zahájí přípravu na ledě českotřebovští Kohouti, kteří na podzim vstoupí do své páté sezony. Jejich výkony a výsledky mají jasně vzestupnou křivku. Po šestém místě v premiérové sezoně následně vybojovali dvakrát bronz a v minulé sezoně skončili v krajské lize na výborné druhé příčce.
Do nové sezony vstoupí náš tým v neděli 1. října domácím zápasem s Poličkou. Hned ve druhém kole (4.10.) proti sobě nastoupí loňští finalisté, výhodu domácího prostředí bude mít Světlá nad Sázavou.
PŘÍPRAVNÉ OBDOBÍ
Trénink na ledě bude zahájen tradičním kempem v České Třebové (25. – 27. srpna), během něhož absolvuje tým čtyři tréninky na ledě a také suchou přípravu. Po skončení tréninkového kempu se bude na ledě trénovat dvakrát týdně. Kohouti odehrají minimálně pět přípravných zápasů. Tři z nich jsou součástí turnaje Metuje Cup, který pořádají hokejové kluby Jaroměř a Náchod.
Termíny přípravných utkání:
středa 6. září: Kohouti – Uničov (18.30),
neděle 10. září: Kohouti – Chrudim (17),
středa 20. září: Kohouti – Jaroměř (18.30),
sobota 23. září: Náchod – Kohouti (14, v Jaroměři)),
neděle 24. září: Litomyšl – Kohouti (11, v Jaroměři).
SYSTÉM KHL
Krajská hokejová liga startuje 1. října.
Hodnocení minulé sezony a projednání systému soutěží pro sezonu 2017- 2018,
to byl základní cíl aktivu hokejových klubů Pardubického kraje, který proběhl v Litomyšli.
Českotřebovští Kohouti, kteří v loňské sezoně vybojovali druhé místo, se na aktivu dočkali ještě jednoho ocenění. V soutěži slušnosti se v rámci krajské ligy umístili na druhém místě, Předstihla je pouze Chotěboř, třetí skončila Moravská Třebová. Kohouti jasně vyhráli soutěž v divácké návštěvnosti, jejich domácí zápasy navštívilo v průměru 600 diváků!!
KLM bude i v sezoně 2017/2018 hrát jedenáct mužstev. Desítku tradičních účastníků (Moravská Třebová, Světlá nad Sázavou, Česká Třebová, Litomyšl, Chrudim, Hlinsko, Choceň, Chotěboř, Polička a Ledeč nad Sázavou) opět doplní béčko Havlíčkova Brodu.
Nový ročník krajské ligy bude odstartován v neděli 1. října. V první části se střetne dvoukolově každý s každým. Ve druhé části budou dvoukolově hrát ve skupině „A“ mezi sebou mužstva, která se po první části umístí na 1. až 6. místě. Tato šestka bude mít jistý postup do play off. Ve skupině „B“ si dvoukolově zahrají týmy po první části umístěné na 7. až 11. příčce, dva nejlepší půjdou do play off. Třetí část soutěže bude tvořit play off, bude se rovněž hrát o Pohár Vladimíra Martince.
„Také letos jsme navrhovali jiný systém. Chtěli jsme, aby se hrálo tříkolově, každý s každým. S tím, že ve třetím kole by měl výhodu domácího prostředí ten tým, který bude v tabulce lépe umístěný. Podobný názor měly pouze dva kluby, Hlinsko a Litomyšl. Ostatních osm klubů se vyslovilo pro zachování současného herního systému, takže nám nezbývá nic jiného než tento fakt respektovat,“ vysvětluje manažer Kohoutů Vladimír Vaněk.
V základní části se jedenáct týmů střetně dvakrát každý s každým, hrát se bude od 1. října do 13. prosince.
Ve druhé části bude hrát dvoukolově první šestka (která má jistou účast v play off),
zbývajících pět mužstev bude bojovat o dvě zbývající místa (17.12. – 27.1.).
Vyřazovací část bude zahájena čtvrtfinálovými duely 4. února 2018.
 

Fotografie úspěšného týmu Kohoutů v loňské sezóně 2016/2017