Adéla Stránská na mamutím můstku v Harachově jako první                            


Teprve se zpožděním jsem dostal fotografie z velkého úspěchu Adély Stránské na závodech "Nejtěžších 400 metrů v životě" na mamutím lyžařském můstku v Harrachova. Závod Red Bull 400 se konal pátek a sobotu 11. a 12. srpna severočeský Harrachov. Sportovní výzvě v podobě výběhu do skokanského můstku K120 se v nepříznivém počasí postavilo více než 1300 odvážných závodníků. Těmi nejlepšími se stali Tomáš Čelko a Adéla Stránská !
Adéla Stránská pod dozorem svého trenéra a tatínka Ing Aleše Stránského  vyhrála jednoznačně již podruhé, obhájila krásné vítězství z loňského ročníku závodu.  Stejně jako vítěz mužské kategorie Čelko si tak podruhé za sebou převzala cenu za vítězství a šek na 20 tisíc korun. „Dopoledne v kvalifikaci to vypadalo, že trať bude hodně kluzká, ale ve finále se pak běželo parádně. Mám opravdu velkou radost," zářila po vyhlášení výsledků Stránská.
Podle výsledkové listiny potřebovala Adéla Stránská na absolvování distance 400 metrů s obrovským stoupáním čas 2: 43, 1 min, a do cíle doběhla s náskokem 4,1 sekundy před druhou v pořadí Anitou Zikmundovou .Třetí v cíli byla Lenka Švábíková se ztrátou 6,8 s za vítězkou. (Všechny uvedené závodnice jsou stejného ročníku  1990)  Cílopváý čas vítězky odpovídá průměrné rychlosti 5,08 km/hod. Z 230 závodnic jich do cíle doběhlo jen 186.