Soustředění volejbalové mládeže

TJ Sokol Česká Třebová II před novou sezónou 2017/18.

Opět po roce proběhlo předsezónní soustředění mládežnické části oddílu volejbalu TJ Sokol Česká Třebová II, tentokráte v nové destinaci mezi Brandýsem nad Orlicí a Chocní v penzionu Mítkov.  Ve čtvrtém srpovém týdnu tak žáci, žačky, kadeti a kadetky vyměnili pohodlí svých domovů za ubytování v penzionu a prázdninové lenošení za získávání síly, vytrvalosti, volejbalových dovedností a zkušeností. Nestandardní byla i neúčast duchovního otce a metodika oddílu pana Lubomíra Vašiny, který se v tom čase v roli hlavního trenéra českého volejbalového univerziádního družstva účastnil 29. letní univerziády v tchai-wanském Taipei.
Soustředění začalo v neděli 20. srpna, kdy se v malebném údolí řeky Orlice sešlo v penzionu Mítkov 32 účastníků – chlapců a děvčat. O tyto se staral tým šesti trenérů a trenérek a milý a vstřícný personál penzionu pod vedením paní Kobrové. Po krátkém ubytování a obhlídce areálu a okolí jsme připravili tři kurty pro tréninky a poté proběhlo úvodní testování jednotlivých účastníků soustředění dle metodiky ČVS. Po večeři a obeznámení se s programem soustředění a rozlosování účastníků do jednotlivých družstev proběhl první z řady každodenních volejbalových turnajů.
Pro účastníky byl připravený bohatý třífázový tréninkový program, který byl koncipovaný a sestavený za účelem zlepšení fyzické kondice a fyzické zdatnosti a odolnosti, zdokonalení techniky jednotlivých herních činností, core tréninku, strečinku, doplněný o regeneraci a relaxaci, včetně jógy. Každý den probíhaly soutěže (např. piškvorky s míči, scrabble v pohybu, parkur a další) a pravidelný večerní volejbalový turnaj. Poslední večer jsme si při „táboráku“ opekli buřty a shlédli kulturní program, který si připravili děvčata a chlapci sami a který všechny pobavil.
Jednotlivé dny díky pestré náplni plynuly jeden za druhým jako voda v nedaleké řece Orlici a v mžiku nastalo páteční odpoledne, a tím i konec celého soustředění, předtím však bylo potřeba ještě zabalit a vyhlásit nejúspěšnější sportovce a největšího sympaťáka a sympaťačku soustředění. Poté se jednotliví účastníci rozjeli do svých domovů.
Soustředění proběhlo bez komplikací, zranění či jiných nepříjemností, počasí nám vyšlo, ubytování a prostředí bylo příjemné, jídla bylo dostatek. Po sportovní stránce jsme splnili úkoly a vytyčené cíle a těšíme se na novou snad úspěšnou volejbalovou sezónu, ve které bychom měli nabytou fyzickou a herní připravenost zúročit.
MUDr. Marko Olejár