1. letní výcvikový tábor na Podhorce – dogdancing a agility

(30.7. - 4.8.2017)
V prvním srpnovém týdnu jsme měli možnost absolvovat intenzivní výcvikový tábor plný dogdancingu (pozn. tance se psem) a agility (pozn. překonávání dráhy s překážkami). Tábor se uskutečnil v prostorách ZKO Podhorka, která se může pyšnit úžasným výcvikovým prostorem a skvělým zázemím pro psy i psovody.
Dny naplněné opravdu intenzivní prací ze strany pejsků, kteří se museli naučit spoustu nových triků, psovodů, kteří si museli zapamatovat hodně teoretických i praktických novinek, a trenérek (pozn. Kateřina Veinlichová – vicemistryně ČR v dogdancingu, Eliška Dolníčková – vicemistryně ČR BO v agility), které své bohaté zkušenosti neváhaly precizně a neúnavně předávat svým svěřencům, byly ztíženy extrémním počasím, kdy teploty denně dosahovaly opravdu rekordních výšek.
Také doprovodný program byl pestrý a zábavný, takže ani v podvečer po skončení tréninkového dne jsme nepodléhali zahálce a nudě. S našimi mazlíčky jsme si mohli vyzkoušet obrany, užili jsme si orientační běh, zjistili, kolik toho o sportu, kterému se věnujeme, vlastně nevíme.
Tábor byl pro organizátory premiérou, ale byl připraven do nejmenších podrobností opravdu precizně. Všichni jsme si odvezli hodně informací, které budeme zpracovávat ještě měsíce, spoustu zážitků, na které budeme vzpomínat ještě několik let, a krásné ceny, které nám zůstanou navždy.
Adriana Adamovská, účastnice LVT z Ostravska