Cestu za obhajobou loňského stříbra v krajské lize Pardubického kraje zahájili hokejisté českotřebovských Kohoutů třídenním kempem v domácím prostředí zimního stadionu Na Skalce, během něhož absolval tým čtyři tréninky na ledě a také suchou přípravu. Po skončení tréninkového kempu se bude na ledě trénovat dvakrát týdně. Kohouti odehrají šest přípravných zápasů. Tři z nich jsou součástí turnaje Metuje Cup, který pořádají hokejové kluby Jaroměř a Náchod.
 
Termíny přípravných utkání:
středa 6. září: Kohouti – Uničov (18.30)
neděle 10. září: Kohouti – Chrudim (17.00)
sobota 16. září: Kohouti – veteránská reprezentace ČR (16.00)
středa 20. září: Kohouti – Jaroměř (18.30)
sobota 23. září: Náchod – Kohouti (14.00, v Jaroměři)
neděle 24. září: Litomyšl – Kohouti (11.00, v Jaroměři)
První mistrovské utkání odehrají Kohouti v neděli 1. října, kdy doma přivítají Poličku

Hokejisté České Třebové, které čeká v krajské lize náročná obhajoba druhého místa, zahájili přípravu na novou sezonu. Třídenního kempu se zúčastnilo celkem pětadvacet hráčů.

Kohouti absolvovali čtyři tréninkové jednotky na ledě a čtyři „suché“ tréninky na fotbalovém hřišti. „Všichni hráči, kteří se kempu zúčastnili, pracovali naplno, jejich přístup byl velmi dobrý. Do zahájení sezony zbývá šest týdnů, to je relativně dost času. V týmu dojde k několika změnám, noví hráči se ukazují v příznivém světle. Rád bych pozval fanoušky na přípravné zápasy, první sehrajeme ve středu 6. září doma s Uničovem,“ říká trenér Jaromír Jindřich, kterému během kempu vydatně pomáhal kondiční kouč Ondřej Máslo. Českotřebovský hráčský kádr krystalizuje. Posilami jsou brankář Peška (Ždár n.S.), obránci Cik (Polička) s Pražákem (Lanškroun) a útočníci Křečan se Šejbou (oba Pardubice). Klub chce získat ještě dva obránce a jednoho útočníka.  Po víkendovém zápřahu přecházejí Kohouti do obvyklého rytmu, trénovat budou vždy v úterý a v pátek.  Lahůdkou pro diváky bude v sobotu 16. září přátelský duel s veteránskou reprezentací České republiky, jejíž dres obléká řada bývalých skvělých hokejistů.