Škola trochu jinak 2017                        

 
V letošním školním roce připadla každoročně konaná akce pro nižší gymnázium Škola trochu jinak na středu 20. a čtvrtek 21. září. Naši třídu 4.A čekal program výjimečně spojený s 1.C, neboť většina žáků z kvarty odjela v rámci výměnného pobytu do Norska.
První den jsme zahájili diskuzí o alkoholu, při které jsme se zamýšleli nad tím, v čem je škodlivý a proč je Česká republika ve světové špičce v jeho konzumaci. Poté jsme se na chvíli přenesli, byť jen prostřednictvím přednášky a fotografií pana Milana Bureše, do Severní Koreje. A abychom pouze neseděli v lavicích, středu jsme zakončili sportem, a to treadmillem a jumpingem.
Čtvrteční ráno nás čekalo seznámení s prací záchranářů. Mohli jsme se ptát na vše ohledně jejich povolání a prohlédnout si vybavení sanitky. Bohužel akce byla ukončena předčasně, protože záchranáři byli náhle odvoláni na výjezd do Hradce Králové. Byl pro nás tedy vymyšlen náhradní program – po zhlédnutí filmu „Seznam se bezpečně“ jsme si uvědomili riziko kyberšikany. Okolo půl jedenácté jsme se v docela chladném počasí přesunuli na Peklák, kde nás čekalo jeho sjíždění na horských kárách, při kterém jsme se rychle zahřáli.
Díky podpoře Pardubického kraje a města Česká Třebová byl pestrý program připraven i pro ostatní třídy. Všichni jsme si tyto dva plně nabité dny moc užili. Jenom škoda, že pro naši kvartu jakožto závěrečný ročník nižšího gymnázia byl tento ročník Školy trochu jinak poslední.
Lucie Vargová, 4.A