KULTURNÍ CENTRUM KINO SVĚT ŘÍJEN 2017           
 
Zahradnictví: Dezertér (ČR) 2D
2. 10. v 19.00 hodin Vstupné: 120,- Kč
Druhá kapitola rodinné kroniky Zahradnictví se odehrává na pozadí převratných událostí v letech 1947-1953. Hlavní postavou je majitel noblesního kadeřnického salonu Valentino v centru Prahy Otto Bock (Jiří Macháček) a jeho rodina, kterou zde zaměstnává. Podnik je smyslem a naplněním jeho života, po všech válečných útrapách se sem vrací jako uznávaný šéf se svou manželkou Elou (Gabriela Míčová) a jejími sestrami Bedřiškou (Klára Melíšková) a Vilmou (Aňa Geislerová). Sestry společně přežily válku a německou okupaci a staraly se o malé děti svých manželů, kteří byli zatčeni za protinacistický odboj. Teď všichni s ohromným úsilím realizují svůj sen, jenže přichází zlom po únorovém komunistickém puči. Ottova firma je vyvlastněna státem a jemu se podruhé v životě rozpadá svět. Tentokrát jsou však důsledky otřesu pro něj i pro jeho rodinu fatální.
 
 WIND RIVER (USA) 2D
Datum: 4. 10. Vstupné: 120,- Kč
Stopař Cory Lambert objeví uprostřed zasněžené pusté krajiny Wyomingu tělo mrtvé indiánské dívky. Vyšetřování se ujímá novopečená agentka FBI Jane Bannerová, která do odlehlé indiánské rezervace Wind River přijíždí z Las Vegas, zcela nepřipravená na drsné podnebí,  jež tam panuje. Na pomoc s vyšetřováním si přizve stopaře Coryho a společně se snaží přijít na kloub záhadné smrti...Hrají: J. Renner,  E. Olsen, J. Jones... Režie: T. Sheridan Mládeži přístupno od 12 let, akční, krimi, mysteriózní, 107 min., titulky 
 
HURVÍNEK A KOUZELNÉ MUZEUM (ČR, Belgie, Rusko) 2D
Datum: 7. 10.  v 17.00 hodin Vstupné: 120,- Kč
Legendární hrdinové, které dobře znáte, přicházejí v animované komedii pro celou rodinu. Filmový příběh Hurvínek a kouzelné muzeum nabízí zcela nové, původní dobrodružství. Pan Spejbl pracuje jako hlídač Muzea loutek, kterému však hrozí zbourání. Hurvínek zase  jednou neposlouchá a podaří se mu proniknout do uzavřených prostor muzea, kde objeví svět, skrytý před zraky návštěvníků. A právě v podzemí je ukryto nejen tajemství kouzelného muzea, ale i klíč k jeho záchraně. Hurvínka čeká největší dobrodružství v životě, při  němž musí prokázat chytrost, šikovnost, odvahu a smysl pro přátelství, aby zachránil ´taťuldu´, ale i kouzelné muzeum a celé město z  nadvlády zločinného Pána loutek. Režie: M. Kotík, I. Evlanniková Mládeži přístupno, animovaná komedie, 85 min. 
 
 BLADE RUNNER 2049 (USA, Kanada, Velká Británie) 2D
Datum: 9. 10. v 19.00 hodin Vstupné: 120,- Kč
Třicet let po událostech prvního filmu odhaluje nový Blade Runner a důstojník losangeleské policie K (Ryan Gosling) dlouho ukryté tajemství, které je natolik zásadní, že by mohlo zcela rozvrátit poslední zbytky lidské společnosti. Toto odhalení ho nutí zahájit pátrání po Rickovi Deckardovi (Harrison Ford), bývalém Blade Runnerovi losangeleské policie, který je už 30 let nezvěstný. Hrají: R. Gosling, H. Ford... Režie: D. Vileneuve Mládeži přístupno od 12 let, sci -fi, thriller, titulky
  
PO STRNIŠTI BOS (ČR, SR, Dánsko) 2D BIO SENIOR
Datum: 10. 10. v 17.00 hodin Vstupné: 60,- Kč
Edu Součka, jeho maminku a tatínka už známe z filmu Obecná škola. Nyní jsme však v Protektorátu, kdy je rodina osmiletého Edy donucena vystěhovat se z Prahy na venkov k příbuzným. Městečko, kde chlapec dosud trávil jen prázdniny, se nyní stává jeho domovem. Mladá městská  rodina se musí přizpůsobit novému prostředí a také soužití pod jednou střechou s tetou a jejími příbuznými, což zahrnuje i velmi  přísného dědečka. Eda má před sebou nelehký úkol: najít a obhájit své místo v místní klukovské partě, jejíž svět je naprosto  odlišný od jeho městského. Čeká ho cesta k hledání odvahy, ale také k nečekaným rodinným tajemstvím, která vyplouvají na povrch. Svět  dětí a dospělých se sbíhá v hledání odvahy a hrdinství. I v nelehkých dnech války může být totiž nejtěžší prokázat odvahu vůči  vlastní rodině. Hrají: O. Vetchý, T. Voříšková, A. Grec... Režie: Jan Svěrák Mládeži přístupno, drama, komedie, 111 min.
 
NERODIČ (ČR) 2D
Datum: 11. 10.  v 19.00 hodin Vstupné: 100,- Kč
Kolik podob může mít dnešní rodina? Jakou rodinu chceme? A chceme ji vůbec? Dokumentaristka Jana Počtová natočila intimní sondu do  rodičovství a partnerství dneška. Film Nerodič ukazuje šest různých příběhů, šest názorů na rodičovství a s nimi šest různých  forem rodin. Někdo z nich se pro své pojetí rodiny rozhodl, někdo k ní postupně došel, pro někoho nebyla jiná volba a někomu to prostě nevyšlo. Někdo by to možná udělal jinak, jiný si stojí za svým, někdo je šťastný a jiný zas frustrovaný. Všichni ale svým příběhem zastupují řadu jiných příběhů a rodin, které jsou těm jejich podobné. „Proč se mi rozpadla rodina?“, „Seženu otce ke svému dítěti?“, „Zvládneme to v patchwork rodině?“, „Proč mít vůbec děti?“, „Nezbylo mi nic jiného, než si děti adoptovat.“,
„Jsme ženy a právě spolu čekáme třetí dítě.“ Nerodič není o známých lidech nebo známé cause, je „pouze“ o nás. Režie: J.
Počtová Mládeži přístupno, dokument, 80 min.
 
ESA Z PRALESA (Francie) 2D
Datum: 14. 10.  v 17.00 hodin Vstupné: 110,- Kč
Maurice sice vypadá jako obyčejný tučňák, ale uvnitř hrudi bije statečné srdce tygra. Však byl také vychován hrdou tygřicí. Maurice se  touží stát nejlepším kung-fu mistrem na světě. To nebude vůbec snadné, protože vyniká spíše neohrabaností a nemotorností, ale také obrovským odhodláním. Režie: D. Alaux Mládeži přístupno, animovaný, český dabing, 97 min.
 
SNĚHULÁK (USA, Velká Británie, Švédsko) 2D
Datum: 16. 10. v 19.00 hodin Vstupné: 120,- Kč
Harry Hole (Michael Fassbender) je enfant terrible týmu, vyšetřujícího zločiny v norské metropoli. Na jedné straně je to výjimečně dobrý detektiv, jehož netradiční metody skoro vždy vedou k úspěchu, na straně druhé se však jedná o nezodpovědného alkoholika s tolika prohřešky, že je už dál nechtějí přehlížet nejen jeho nadřízení, ale ani jeho přítelkyně Rachel (Charlotte Gainsbourg), s níž se právě rozešel. Jediné, co stojí mezi ním a pitím, je případ, který by ho přivedl na jiné myšlenky. Ke smůle jedné ženy, která zmizela uprostřed noci ze svého domu a o pár dní později byla nalezena brutálně zavražděná, se Harry právě dočkal. Postavený sněhulák, který  na místě činu zůstal jako jediné vodítko, naznačuje, že tenhle pachatel si chce hrát a že si dost možná už párkrát takhle hrál i v minulosti. Režie: T. Alfredson Mládeži přístupno od 15 let, thriller, titulky
 
HORA MEZI NÁMI (USA) 2D
Datum: 18. 10. v 19.00 hodin Vstupné: 120,- Kč
Po tragické nehodě letadla musí dva navzájem cizí lidé (Kate Winslet a Idris Elba) spojit své síly, aby přežili v extrémních podmínkách vysoko v horách pokrytých sněhem. Když si uvědomí, že pomoc není na cestě, vydají se na riskantní cestu napříč několika stovkami mil divočiny. Navzájem si pomáhají, aby cestu vydrželi, a zároveň v sobě objevují sílu, o které nikdy předtím neměli ani tušení. Režie H. Abu-Asad Mládeži přístupno od 12 let, drama, dobrodružný, romantický, titulky
 
MY LITTLE PONY FILM (USA, Kanada) 2D
Datum: 21. 10  v 17.00 hodin Vstupné: 110,- Kč
Když temná síla ohrožuje Ponyville, vydají se naši kamarádi na cestu až na konec bájné Equestrie, protože musí zachránit svůj milovaný  domov. Na cestě je čeká velké dobrodružství a spousta nových přátel. Režie: J. Thiessen Mládeži přístupno, animovaný, český dabing,  99 min.
 
BAJKEŘI (ČR) 2D
Datum: 23. 10. v 19.00 hodin Vstupné: 120,- Kč
Nevlastní bratři Jáchym a David společně s kamarádem Sašou tráví většinu času ve světě sociálních sítí. Vztahy pro ně představují chaty s virtuálními dívkami, které nikdy neviděli, obživu falešná módní show, v níž se předstírá něco, co není a největší  životní problém pak vybitý mobil nebo nefunkční wifi. Na nátlak rodičů jsou donuceni vydat se pod vedením Davidovy půvabné „macechy“ Terezy na dvousetkilometrový cyklovýlet. S překvapením zjišťují, že tam venku je skutečný svět, v němž život znamená víc než status na facebooku, opravdové dívky vypadají poněkud lépe, než kreslené akční hrdinky počítačových her a k lásce patří také sex. Srážka se životem sice nese jistá úskalí, ale s humorem, se dá zvládnout nejen výšlap do strmého kopce, stavba stanu, chybějící elektrická zásuvka, ale také sok v lásce. Hrají: H. Vagnerová, A. Mišík, J. Komínek, T. Matonoha...Režie: M. Kopp Mládeži přístupno, komedie, 95 min.
 
ČERVENÁ (ČR,SR) 2D BIO SENIOR
Datum: 24. 10. v 17.00 hodin Vstupné: 60,- Kč
Celovečerní dokumentární film Olgy Sommerové o světově proslulé operní pěvkyni a herečce Soně Červené je příběhem ženy, jejížmalé dějiny byly ovlivněny velkými dějinami Evropy 20. století. Režie: O. Sommerová Mládeži přístupno, dokument, 83 min.
 
GEOSTORM: GLOBÁLNÍ NEBEZPEČÍ (USA) 3D
Datum: 25. 10. v 19.00 hodin Vstupné: 130,- Kč
Po sérii bezprecedentních přírodních katastrof ohrožujících naši planetu se přední představitelé z celého světa dohodnou na vytvoření rozsáhlé sítě satelitů k řízení globálního klimatu, které mají zajistit bezpečnosti všech obyvatel planety. Ale nyní se něco pokazilo – systém vytvořený k ochraně Země začne na Zemi útočit a začíná závod s časem, kdy je nutné zjistit skutečnou hrozbu dříve, než geomagnetická bouře smete ze zemského povrchu všechno... a všechny. Hrají: K. Winnick, G. Butler... Režie: D. Devlin Mládeži přístupno od 12 let, akční, sci-fi, thriller, titulky,109 min.
 
LETÍME! (Lucembursko, Norsko, Německo, Belgie, USA) 2D
Datum: 26. 10. v 17.00 hodin Vstupné: 50,- Kč
Richard je vrabec. A všichni to ví. Všichni kromě Richarda. Malý ptačí sirotek vyrůstá v čapí rodině, má čapího bráchu, čapí mámu, čapího tátu a je samozřejmě přesvědčený, že sám se narodil jako čáp. Jenže přijde čas, kdy jeho adoptivní rodina vyráží na zimu do teplých krajů a Richarda musí nechat doma. A tak začíná velkolepé ptačí odysea. Čáp nečáp, vrabec nevrabec, Richard nemá svoje křídla pro nic za nic a vyráží do dálné Afriky na vlastní pěst. Cestou přes celou Evropu potkává bláznivou sovu Olgu s neviditelným imaginárním  přítelem jménem Oleg a také ješitného egocentrického papouška Kikiho, který ze všeho nejraději zpívá disko a tak trochu mimochodem se děsí výšek. Režie: T. Genkel, R. Memari Mládeži přístupno, animovaný, český dabing, 84 min.
 
LEGO® Ninjago® film (USA) 2D
Datum: 28. 10. v 17.00 hodin Vstupné: 110,- Kč
Ve filmovém dobrodružství ze světa Ninjago se mladý Lloyd, známý také jako Zelený Nindža, společně se svými přáteli, tajnými bojovníky a držiteli titulu LEGO Master Builder, zapojí do bitvy o Ninjago City. Pod vedením vtipem sršícího a učitele kung fu Mistra Wu musí  porazit zlého válečníka Garmadona, nejhoršího padoucha všech dob, který je shodou okolností také Lloydovým otcem. Režie: Ch. Bean Mládeži přístupno, animovaný, akční, komedie, český dabing, 97 min.
 
ČÁRA (SR, Ukrajina) 2D
Datum: 30. 10. v 19.00 hodin Vstupné: 110,- Kč
Adam Krajňák je otcem rodiny a zároveň také hlavou pohraniční kriminální skupiny, která pašuje přes slovensko-ukrajinskou hranici cigarety. V tomto okruhu nejbližších zastává nenahraditelnou roli starajícího se důvěrníka, ale také zásadového a nekompromisního vůdce, jemuž v rozhodujících okamžicích nechybí sebevědomí a temperament. Klidný souběh obou prolínajících se světů se však se vzrůstající nervozitou, obklopující nejistou budoucnost s nově budovanou hranicí schengenského prostoru, začíná pomalu otřásat. A když pak jedna z pašeráckých dodávek ztroskotá, spustí se nezastavitelná lavina konsekvencí, během níž bude muset Krajňák zpochybnit své  vlastní mezníky, které dosud nechtěl překročit. Hrají: T. Maštalír, E. Vášáryová, A. Hryc... Režie: P. Bebjak Mládeži přístupno od  15 let, thriller, drama, titulky, 108 min.
 
 Zájemci o pořady KC Česká Třebová si mohou rezervovat vstupenky prostřednictvím internetu na internetové stránce KC – www.kcct.cz nebo telefonicky na Informačním centru Česká Třebová tel. 465 500 211. Rezervované vstupenky vyzvedněte nejpozději do 24 hodin, poté bude rezervace automaticky zrušena.