Mladí fotbalisté dosáhli historického výsledku                                    

Ve dnech 8.-10.9. proběhl na stadionu Malše Roudné u Českých Budějovic největší fotbalový turnaj U10 na území České republiky. Náš celek jako vítěz kvalifikace byl u toho a prožil nezapomenutelný zážitek. Patronem byl historicky nejlepší střelec české reprezentace Jan Koller, který se po celý průběh turnaje s hráči a fanoušky fotil a rozdával autogramy.
V Roudném se představilo nejlepších 40 mužstev nejen z ČR, ale také například Anderlecht Brusel, Schalke 04, Hertha Berlin, AS Monaco, Slovan Bratislava, rumunské týmy Kluž a ACS Mureš. Náš tým dokázal postoupit ze skupiny a dostal se tak mezi 20 nejlepších. Po urputných a vyčerpávajících bojích nakonec naši chlapci obsadili 15. místo, když v posledním zápase zdolali Zbrojovku Brno po penaltách.
Pořadí na prvních osmi místech: 1.Anderlecht Brusel, 2. AC Sparta Praha, 3. Sigma Olomouc, 4. Ústí nad Labem, 5. SK Slavia Praha, 6. Luceafarul Kluž, 7. Hertha Berlin, 8. ŠK Slovan Bratislava.
Výsledky a výkony našich třebovských chlapců zaslouží velké uznání a mnozí ho ani ještě nedocenili. Jen vybojovat si účast a vyhrát náročnou kvalifikaci je velký úspěch a naši kluci ho ještě vyšperkovali. Tento úspěch bude zapsán do historie českotřebovské kopané. Když pomineme zahraniční týmy, tak FK Česká Třebová má 9. nejlepší tým v České republice v této kategorii.
Náš klub a město reprezentovali: Štěpán Brejcha, Jakub Deml, Maxim Hanik, Lukáš Hýbl, Michal Jansa, Jakub Jelínek, Vojtěch Kovář, Radovan Kumpošt, Tomáš Mazura, Jakub Ondráš, Radim Řehák, Josef Slezák, Metoděj Šumbera, Matyáš Švanda.
Velké poděkování patří také našim rodičům a fanouškům, kteří nás celý turnaj povzbuzovali a motivovali tak kluky k jejich výkonům.
Tomáš Keprt a Jiří Deml
Více informací o turnaji:  www.eonrodinnyfotbalek.cz