Dobré zprávy z motokrosu

Po delší době způsobené zraněním našeho jezdce přinášíme krátkou zprávu z českotřebovského motokrosu.

První, a nutno říci nejdůležitější, zprávou je, že zdravotní stav Denise Dvořáka se pomalu, ale jistě zlepšuje a díky kvalitní rehabilitaci se začíná obnovovat funkce jeho levé nohy, kterou měl i díky špatnému lékařskému ošetření v litomyšlské nemocnici částečně ochrnutou.

Druhou, a nejen pro celý tým skvělou, zprávou je, že Denis skončil v krajském přeboru (SMS Pardubice) díky parádním výsledkům z počátku sezony na výborném druhém místě! Do posledního závodu, který se jel minulou sobotu v Benátkách u Litomyšle, figuroval dokonce na první příčce. Vzhledem k tomu, že jeho nejbližší pronásledovatelé (Forman a Dvořáček) se posledního závodu zúčastnili, bylo nutné, aby Denis pro co nejlepší výsledek absolvoval alespoň jedno kolo v kvalifikaci a jedno kolo v každé rozjížďce, což by mu vzhledem k nízkému počtu závodníků zajistilo dostatečný počet bodů k obsazení nejhůře druhé pozice v seriálu.

Zde se opět projevila Denisova houževnatost a odhodlanost udělat pro výsledek maximum. Ostatně tyto jeho vlastnosti jsme již několikrát zmiňovali. Přes velké riziko pádu na těžké, rozbahněné trati tato tři kola v opatrném tempu absolvoval a díky tomu si zajistil v celkovém pořadí již zmiňované druhé místo. Nezbývá než smeknout  a pogratulovat. Všichni doufáme, že jeho rehabilitace bude i nadále zdárně pokračovat a Denis nás opět potěší svými výkony v příští sezoně.

V. a M. Peterkovi