Českotřebovský deník 297/2018 (15/10)
SLAVNOSTNÍ ZASAZENÍ STROMU SVOBODY V ČESKÉ TŘEBOVÉ       


V ÚTERÝ 23. 10. 2018
Program:
Od 16,00  vzpomínkové setkání u památné „Lípy republiky“ na Novém náměstí v České Třebové. Lípa byla vysazena skauty v roce1968. Promluví vedoucí skautského střediska Javor Pavel Vomáčka a  vedoucí oldskautů Karel Huška. Poté se účastníci vydají průvodem Habrmanovou a Masarykovou ulicí do Parku Legií
Od 16,45  bude v Parku Legií hudební vystoupení pěveckého kroužku Gymnázia Česká Třebová a proběhne slavnostní výsadba stromu svobody. Výsadbu a občerstvení zajišťují ochránci přírody.
Akci je pořádána v rámci celostátní  kampaně Stromy svobody 1918 - 2018 . Hana Grundová  ZO ČSOP Podorlicko 

Sociální služby Domov pro seniory přijmou do pracovního poměru PPOP
(pečovatelku). Nástup možný ihned. Možnost doplnění vzdělání při zaměstnání. Bližší informace
zdravotni@socialnisluzbyct.cz, p.Drvoštěpová Dagmar 465 503 400,739344576.

Podzim s draky v MŠ U Koupaliště

Krásné podzimní počasí si děti ze třídy Ježečků z MŠ U Koupaliště zpříjemnily při pouštění draka v okolí MŠ. Děti si v rámci podzimní tématiky vyrobily a pojmenovaly vlastní barevné dráčky. Po domácku vyráběného papírového draka Kleofáše pak společně vypustily na slunečnou oblohu. Několik dětí tento zážitek navnadil, aby si i doma s rodinou dráčka vyrobily nebo pustily, což je jenom dobře. Přejeme i Vám vydařené podzimní dny.  Děti a učitelky z MŠ U Koupaliště

Hledáme nájemce provozovny restaurace ve spolkové chatě ZO ČZS Hliníky.
V budově jsou dvě oddělené místnosti, vybavená kuchyňka, sklad a sociální zařízení.
Vytápění je etážovým topením s krbovými kamny. Uvnitř je cca 60 míst k sedění.
K dispozici je venkovní posezení s grilem a tanečním parketem s přístřeškem pro hudebníky.
Nájem činí  4750,- Kč měsíčně + energie.  Jako bonus nabízíme  na vytápění objektu pro  první sezonu dřevo zdarma. V případě zájmu volejte – 736 607 707. Rádi Vás provedeme restaurací a vše ukážeme.

Podzimní rekondice 2018 Rosky Ústí nad Orlicí

Nastal říjen a „ Roskaři “ se opět setkali na Pastvinách v útulném prostředí penzionu Pastviny. Tentokrát byla rekondice spojena s oslavou 20. výročí vzniku Rosky Ústí nad Orlicí. Za přítomnosti hostů probíhalo setkání v duchu vzpomínek o historii a vzniku organizace, o lidech, zážitcích a všem, co nám její působení přineslo a dosud přináší. V připraveném programu pobytu jsme kladli důraz na každodenní cvičení, které obohatila i paní L. Částková, rehabilitační sestra a soutěže při  sportovním odpoledni.  Zajímavé byly také přednášky.  Paní K.  Rouse nás seznámila s Tibetskými mísami, vyzkoušeli jsme si relaxaci při jejich zvuku. O důležitém pozitivním postoji k životu jsme besedovali s paní M.  Břízovou a o Kubě pak poutavě mluvila zkušená cestovatelka, paní A. Pirklová. Nechyběl výlet a návštěva Muzea starých strojů v Žamberku. Pobyt nám zpříjemnil i hudebník pan M. Biena. Příjemnou atmosféru rekondice umocnilo i počasí, které nám opravdu přálo.
Rádi bychom touto cestou poděkovali městu Česká Třebová za finanční podporu, která umožňuje reg.organizaci Roska UO realizovat plánované akce. Tyto aktivity přispívají k začlenění pacientů s RS do aktivního života a přinášejí jim velké povzbuzení.   
Hana Pauková 

PŘÍVRAT

Oslava 100. výročí
vzniku Československa
27. října 2018

Vsazení lípy v Líbánkách
15.00 setkání v Líbánkách,
sváteční slovo, vsazení lípy
pro příchozí připraveno občerstvení
 
17.30 slavnostní večer v sále U Coufalů s koncertem
Velkého swingového orchestru
z České Třebové pod taktovkou Milana Špičáka

Rezignace na mandát zastupitele

Nyní se ve veřejnosti v různých městech (i v České Třebové) sem tam ozývají zprávy o tom, že ten a ten zastupitel rezignuje na svůj mandát získaný v nedávných volbách. Na některých webových stránkách měst jsou již tyto zprávy vyvěšeny, včetně jména náhradníka, který odstupujícího zastupitele nahradí (např. na webu města Tišnov), a to již v době před prvním ustavujícím zasedáním zastupitelstva města. O jaký právní úkon se jedná a jak má být proveden?
Jde o typický příklad jednostranného adresného právního úkonu, který činí zastupitel a který je adresován starostovi. Teprve projevem vůle adresovaným (a doručeným) starostovi dovrší zvolený zastupitel rezignaci; samotný podpis rezignační listiny učiněný právním úkonem v pravém slova smyslu ještě není. Jinak řečeno právně významným jednostranným úkonem se jednání odstupujícího nestává již podpisem, ale až do vnějšího světa manifestovaným oznámením o odstoupení.
Projev vůle zastupitele rezignovat musí být učiněn tak, aby o jeho existenci a aktuálnosti nebyly žádné rozumné pochybnosti.  Není-li rezignační prohlášení předáno osobně, musí adresát oznámení o odstoupení z funkce člena zastupitelstva ověřit, zda je toto prohlášení skutečně podepsáno odstupujícím zastupitelem. Dále musí ověřit, zda jde o aktuální, tedy k okamžiku odeslání existující projev vůle tohoto zastupitele rezignovat.
 
Před deseti lety se bourala hlavní část Primony  připravovala se stavba Kauflandu

Fotografie z listopadu 2008

Cestovní agentura Hana Vraspírová nabízí

Předvánoční zájezd do Prahy 8.12.  autobusem na muzikály
Čas růží za 750,- až 1350,- 
Muž se železnou maskou za 1050,-  Mefisto za 950,- 
Tři oříšky pro Popelku za 1140,- 
Osmý světadíl za 950,- a 1150,-  Sugar 980,-.
Slevy last minute, slevy first minute na léto 2019, zájezdy na lyže.    
V kanceláři Na Splavě pondělí a čtvrtek 9-12  14-16, na telefonu 723226287
a mailu  hvtour.ca@seznam.cz kdykoliv. 
 Hana Vraspírová